fbpx

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Inkluder i Newsletter: Ja

Museet for Søfart åbner en ny permanent udstilling “Skibe på stribe” i forbindelse med fejringen af ti år på dokken i København. Udstillingen vil bringe museets samling af skibsmodeller og deres 400 års søfartshistorie frem i lyset.

Mange af modellerne er bygget til minde om et bestemt skib af sømænd, der skulle få tiden på havet til at gå. Udstillingen viser modeller af skibe med særlige historier som det første danske skib, der sejlede passagerer til Amerika og skoleskibet København, der forliste og sporløst forsvandt.

Skibsmodellerne og deres historie bliver vakt til live med film, lys, lyd, animationer og viden. Et udvalg af stjerner bliver også præsenteret på en digital catwalk for skibsmodeller, hvor gæsterne kan dykke dybt ned i modellens tekniske detaljer og skibstegninger. Det er med til at gøre udstillingen til et skatkammer for alle med interesse for håndværk, søfart og historie.

- Alle museer har deres skatte og på M/S Museet for Søfart er det vores skibsmodeller. Modellerne fortæller 400 års Danmarkshistorie, og er små vidnesbyrd om søfartens skaberlyst og innovation med udviklingen fra sejl til damp og til diesel. Skibe er ikke bare transportmidler, men også søfolkenes hjem på havet med masser af sjæl oghistorie. Det håber vi, man mærker i denne nye faste udstilling, der også er en stor hyldest til det maritime håndværk, siger Anni Mogensen, direktør for M/S Museet for Søfart.

“Skibe på stribe” kan ses fra 7. oktober, hvor museet fejrer tiåret for flytningen fra Kronborg til den nye lokation bygget i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok.

Billedet af skibsmodeller i flasker (i fotogalleriet, red.) er af Henrik Freek Kvist Christensen


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *