fbpx

Årets Havn 2023: Hvorfor ikke vælge fællesskabet af de små havne?

Inkluder i Newsletter: Ja

Sidste år fik Juelsminde Lystbådehavn titlen som 'Årets Havn', i 2021 gik hæderen til den private Marina Minde i Egernsund, nu solgt til X-Yachts. Begge havne er fuldt fortjente vindere, som store velfungerende marinaer – begge med paletten fuld af servicetilbud. Spørgsmålet er om disse marinaer, så lige giver tursejleren sommerens unikke oplevelse? I fuld respekt for serviceniveauet og beliggenheden er der oftest tale om en oplevelse, der hurtigt forsvinder ned i hjernens og hjertets store skraldespand?

Den uforglemmelige oplevelse får du oftest i de mange små havne, mange af dem som binder de små ører sammen med fastlandet. Spørgsmålet er åbent om juryen, der består værdige repræsentanter fra Danske Tursejlere, FLID, MinBaad, Dansk Sejlunion og Bådmagasinet, kan rykkes i deres tankesæt og vælge en gruppe af ø-havne som ”Årets Havn 2023”? Alle havne, der sammen giver både danske og udenlandske sejlere en fantastisk og oftest ugelang oplevelse for hele familien – unge og ældre.

Øhop - skipper stillede spørgsmål
Uden for højsæsonen havde vi i august måned 2023, inviteret vores afkom på ekspedition med garanti for en række maritime oplevelser – gennem et øhop i det sydfynske farefulde ø – ocean, med havnebyer – som de fleste i besætningen aldrig har besøgt før – knapt nok vidste eksisterede. Skipper stillede besætningen det åbne spørgsmål fra Danske Tursejlere: ”Har I haft en dejlig oplevelse i havnen? Er der en havn, I særligt vil fremhæve for sin beliggenhed, miljø, stemning, eller andet positivt?”

Fælles for de 8 ø-havne vi besøgte: Lyø, Avernakø, Søby, Æreskøbing, Marstal, Bagenkop, Drejø eller Skarø, var at faciliteterne var opdaterede til nutidens standard. Badeforholdene var alle steder i orden og skabte anerkendelse hos den del af besætningen som dagligt værdsatte ydelsen.

Bevidst søgte vi uden om de store marinaer, dem kender vi jo – på godt og ondt – fra en travl hverdag. I stedet besøgte vi en række havne, som hver på deres særegne måde gav en god oplevelse. Sammen gav de 8 havne genklang i vores sind, der vil forplante sig mange år frem i tiden. Faktisk er besætningens budskab, at de står klar igen i sæson 2024.

Udendelig langt borte
Det er naturen, roen, beliggenheden og stemningen, det at al ting er i ”gå - afstand”. Du uendelig langt borte fra hverdagen – den som konstant knokler på at slide dig og besætningen ned – fysisk og psykisk. Du oplever en stemning af afslappethed og masser af gode vibrationer, du skal ikke bekymre dig om indkøb eller nye oplevelser. Her uden for skoleferien, er alting alligevel lukket ned for sæsonen.

De 8 havne skal deles som hæderen og titlen 'Årets havn 2023', for det er sammen de giver en fuldkommen unik sejleroplevelse – ingen andre danske lystbådehavne kommer bare i nærheden af. Alle, der ellers har servicetilbud, legefaciliteter og spisesteder. 

Lyø, Avernakø, Søby, Æreskøbing, Marstal, Bagenkop, Drejø og Skarø giver sammen ikke bare det havneanløb, men sammen giver de den unikke ferieoplevelse. Oplevelsen som alle vi sejlere søger, og aldrig glemmer. 

Med disse ord vil jeg på besætningens vegne være med i Danske Tursejleres konkurrence om at kåre 'Årets Havn 2023'. 

Ønsker du selv at deltage i afstemningen om Årets Havn 2023 - kan du stemme via linket her.

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *