fbpx

ORC VM: Jagten på podieplacering er sat ind

Inkluder i Newsletter: Ja

Det lykkedes at få gennemført den første distancesejlads for de store både i klasse A i Skovshoved i går, hvilket betyder verdensmesterskabet nu er officielt gældende for alle både.

Det så lige lovligt let ud fra morgenstunden, da stævneledelsen skød anden distancesejlads for klasse A i gang kl. 10.00 i går morges. Man havde dagen forinden afblæst de store bådes distancesejlads, så der blev krydset fingre - men vinden holdt stand og tog til med søbrisen, så de store både kom i mål efter 39 sømil, sen eftermiddag.

Det betyder, at alle klasser A, B og C, har gennemført de obligatoriske fire inshore og én offshore, der gør verdensmesterskabet officielt ifølge ORC reglementet.

Udsigt til dansk topplacering

Nu sætter jagten på den prestigefyldte titel som verdensmester, officielt ind. Klasse A og B sejlede deres første to inshore sejladser, opdelt i sølv og guld-felter, og der blev gået til den ved starterne. I klasse C sejlede danske Michael Møllmann (HANSEN) fra KDY to flotte sejladser. Det blev til én prik og en fjerdeplads, så med en enkelt fratrækker af en sjetteplads, er danskeren et halv point fra førstepladsen, som holdes af hollandske Jascha Bach på Bachyachting racing tea.

I klasse A måtte danske Erik Berth (TAROK VII) efter dagens langdistance, vige andenpladsen for svenske Fredrik Alexandersson (Stell), som lige som Berth, sejler i en Swan 45 SD.

IMG 7967

Tarok 7 ved gårsdagen sejlads. Foto: Per Heegaard.

I klasse B bibeholdt norske Claus Landmark (SANTA) førstepladsen i sin Landmark43, efter en prik og én ottende plads, som kunne trækkes fra. Andenpladsen fastholdt finske NORMET, der har danske Sten Mohr om bord, med fem point op til SANTA.

IMG 8722

Norske Santa. Foto: Per Heegaard.

Grubund for fremtiden

Men det var ikke kun i guld-feltet hos de mere rutinerede sejlere, at danskerne har gjort sig bemærket. I sølv-feltet i klasse B, sejler stævnets yngste besætning, som er dansk, på en First 40 (MY WAY) med 17-årige Magnus Wittrup ved roret. Alle besætningsmedlemmer er fra 16-20 år, og her er ambitionen en anden end at vinde – i hvert fald ved dette VM. ”Vi skal lære og opleve. Det var målet med at sejle med til VM imod nogle af de bedste,” siger Wittrup og tilføjer, ”vi lærer noget nyt hver dag, og for os var drømmen at kunne deltage og få oplevelsen med".

DSC 6900

Team Wittrup. Foto: Pavel Nesvadba.

Den unge besætning, der alle har sejlet sammen på efterskole, begyndte at søge efter sponsorater for otte måneder siden, og for fem måneder siden lykkedes det. ”Det var virkelig svært at finde sponsorater. De var ikke sikre på, at vi mente det, men nu er vi her – og næste skridt, er forhåbentlig at kunne blive ved,” siger de unge drenge. ”Og så skal vi nok have en taktiker næste gang,” griner den unge besætning, der ligger på en samlet 55. plads efter dagens sejlads.

Dagen i dag

I dag sejler klasse B og C, deres anden distancesejlads med start kl. 10, hvorimod klasse A sejler inshore-sejlads også med start kl. 10.

Class A
1. Yakimenko Vadim, Freccia Rossa, ITA, TP52, 10.0
2. Fredrik Alexandersson, Stell, SWE, Swan 45, 16.0
3. Erik Berth, Tarok VII, DEN, Swan 45 SD, 17.0

Class B
1. Claus Landmark, Santa, NOR, Landmark 43, 9.0
2. Aaro Cantell, Normet, FIN, X-41, 16
3. Mati Sepp, Premium, EST, X-41 mod, 24

Class C
1. Jascha Bach, Bachyachting Racing Team, NED, Italia 9.98, 13.0
2. Michael Møllmann, HANSEN, DEN, X-37, 13.5
3. Patrik Forsgren, Pro4u/Malin, SWE, First 36.7 Mod, 28

Resultater klasse A

Resultater klasse B

Resultater klasse C

Se flere billeder taget af Per Heegaard fra ORC VM i Bådmagasinets galleri fra stævnet her. Bådmagasinets Henrik Hansen var også på vandet i går, og billederne fra klasse C kan ses her.









Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...





Udvalgte artikler *