fbpx

ORC VM: I morgen sejles der om dansk guld ved VM

Inkluder i Newsletter: Ja

Dagens sejladser blev alle aflyst ved ORC verdensmesterskabet i Skovshoved Havn på grund af manglende vind. Det kan komme ud til danskernes fordel i klasse C, hvor der skal sejles om guld i morgen.

Der var ægte sommerferie-stemning i Skovshoved Havn i dag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel og ikke en vind rørte sig. Starten til dagens offshore for klasse B og C var sat til kl. 10 og det samme for klasse A’s inshore, men sen eftermiddag, kastede stævneledelsen håndklædet i ringen og afblæste dagens sejladser på grund af manglende vind.

Og det kan komme ud til danskernes fordel i klasse C, hvor KDY's Michael Møllmann i X-37’eren, HANSEN, ligger nummer to med kun et halvt point op til den hollandske Jascha Bach på Bachyachting racing tea. ”Der er rigtig god energi i båden efter vi vandt sidste sejlads i går”, siger Møllmann og tilføjer: ”Og vi kom igennem målingen uden anmærkninger, så nu vil vi bare gerne sejle”.

Danskerens hollandske konkurrent sejler en Italia 9.98, der er en mindre båd end X-37’eren med hårdere odds for fri vind under inshore-sejladserne, hvorfor aflysningen af dagens langdistance, var en kærkommen nyhed for Møllmann. ”Det er meget tæt, og hans eneste svaghed er, at han er en mindre båd i et stort felt,” forklarer Møllmann, og tilføjer, ”nu vil vi jo gerne forsøge at levere en dansk verdensmester, så vi skal udnytte vores fart i morgen, og at vi har bedre odds for fri vind”, siger KDY-sejleren.

Tredjepladsen i klasse C holder svenske Patrik Forsgren (Pro4u/Malin), der ligger 14,5 point efter den danske båd.

Verdens bedste amatørsejlere

Længere sydpå i den store havn ligger besætningen på Swan 45 SD’eren, Tarok, og afventer nyt om klasse A’s inshore-sejlads. Den danske besætning lå på en samlet andenplads i klasse A før gårsdagens langdistance-sejlads, hvor de blev slået med 45 minutter i korrigeret tid af den italienske TP52’er, Freccia Rossa, der fører A-feltet.

Tarokpavandet

Tarok 7 har i morgen en vigtig dyst mod svenske Stell. Foto: Per Heegaard.

Vi lå foran TP52’eren i vind, ved den langdistance, der blev blæst af forleden. I går var vi uheldige og endte i ingen vind. Men sådan er det i sejlads”, siger Erik Berth, som blev otter ved sejladsen i går. Tarok konkurrerer i amatørklassen, som de fortsat er bedste båd i, men for at genvinde andenpladsen i klasse A, skal danskerne slå deres svenske Swan 45-konkurrent, Stell, med tre point imorgen. ”Fredrik og jeg har en super fight på vandet,” råber Berth til sin svenske konkurrent, der står på molekanten og nikker anerkendende retur. ”Det er nogle fede sejladser, hvor man dag for dag, kan se folk blive bedre til at tune bådene og farten imod deres konkurrenter,” siger Berth, som forventer det bliver hans sidste VM.

Nu må vi se, om nogen får revet armen om på mig”, griner den erfarne KDY-sejler.

I morgen afgøres det

Der er inshore-sejladser på programmet ved sidste dag af verdensmesterskabet i morgen, efterfulgt af Price Giving og middag for de godt 1.300 sejlere på Skovshoved Havn.

Class A
1. Yakimenko Vadim, Freccia Rossa, ITA, TP52, 10.0
2. Fredrik Alexandersson, Stell, SWE, Swan 45, 16.0
3. Erik Berth, Tarok VII, DEN, Swan 45 SD, 17.0

Class B
1. Claus Landmark, Santa, NOR, Landmark 43, 9.0
2. Aaro Cantell, Normet, FIN, X-41, 16
3. Mati Sepp, Premium, EST, X-41 mod, 24

Class C
1. Jascha Bach, Bachyachting Racing Team, NED, Italia 9.98, 13.0
2. Michael Møllmann, HANSEN, DEN, X-37, 13.5
3. Patrik Forsgren, Pro4u/Malin, SWE, First 36.7 Mod, 28

Resultater klasse A

Resultater klasse B

Resultater klasse C

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *