fbpx

Grinden: Buttet, sødygtig familiebåd

Inkluder i Newsletter: Ja

Grinden Basse har Steen Bertholdt haft i 22 år, siden 1986. ”Det er en super familiebåd med god plads, en stabil og god båd.”
”Ja, god båd,” kommer det som et tre-stemmigt ekko fra hans kapsejladsgaster, som om det var arrangeret. Men Claus Edelgren, Torben Dabelsten og Villy Hedegaard mener ærligt, at det er en god båd.
”Jo, og der er dejlig plads i Grinden,” siger Steen. ”Der er mange køjer, syv stykker, og vi har fire børn, undertiden med et par kammerater. Det er båden fin til. Da børnene var små, blev de ved havnemanøvrer og lignende placeret på den hævede agtertofte på agterpulpitten. Her var de af vejen og kunne alligevel følge med i, hvad der skete.”

Bred båd med god plads
Den gode plads skyldes ikke så meget Grindens længde på (kun) 8,20 m, men naturligvis den relativt store bredde på 3,12 m. Bredden er udnyttet i en meget traditionel aptering med gode, gamle pilotkøjer (overkøjer) placeret helt ude i skibssiden og oven over de almindelige hovedkøjer. Det giver fire gode køjer i hovedkahytten.

I forkahytten er der rigelig køjeplads til to voksne eller til flere børn. Desuden er der en hundekøje i styrbord side agter under cockpittet.
Under de mange køjer er der

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer
Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *