fbpx

2. Div.: Weekendens stævne med oprykning i fokus

Inkluder i Newsletter: Ja

Sejlsportsligaen kommer til Aarhus, hvor fjerde og sidste stævne i 2. divisionen bliver skudt i gang. Aalborg Sejlklub ligger i toppen med et samlede antal point i regattaen efter nogle fantastiske sejladser i de tre første stævner. Aalborg sejlklub øjner muligheden for at komme i 1 divisionen efter det sidste stævne i Aarhus.

Kun en vej og det er op:
Sejlsportsligaen har været i Svanemøllen, Aalborg, Svendborg og nu går turen som nævnt til Aarhus. 

Der har været tre meget forskellige stævner, torden og lynild, solskin og champagnesejladser - og alt der imellem. Sejlerne har derfor prøvet lidt af hvert, og det er måske meget fint. Det er det hold, der kan navigere i de svære forhold, der vinder Sejlsportsligaens 2. division, og samtidig sikre sig en plads i 1. divison til næste sæson. 

Debut og oprykning?
Aalborg Sejlklub er med i Sejlsportsligaen for første gang, og det har været en fin debut. De sejler nemlig også dette i dette fjerde stævne, med forhåbninger om at opnå målsætningen med oprykning til 1 divisionen. Michael Nielsen, fra Aalborg holdet har følgende at sige om sæsonen: ”Det er vores klare målsætning at vi skal sejle 1. division næste år. Når vi ser tilbage på de tre første stævner, er vi ikke i tvivl om, hvad vi skal arbejde med. Vores bundniveau er ikke højt nok. Både i Svanemøllen og Rantzausminde har vi sejladser, hvor vi laver det, der må betragtes som rookie mistakes. De enkelte fejl tør jeg godt garantere at vi ikke laver igen, men vi skal stadig arbejde på at hæve bundniveauet.”

Aalborg Sejlklub ligger lige i toppen, stillingen ser således ud:

  • Aalborg Sejlklub med overall 5 point
  • Dragør Sejlklub med overall 11 point
  • Faaborg Sejlklub med overall 17 point
  • Flensborg Yachtclub med overall 23 point
  • Happymoms fra Nivå Sejlklub med 25 point.

Se den fulde stilling her.

Udfordrende omstændigheder i Aarhus
Selvom at 75% af stævnerne allerede er sejlet i denne sæson, så er der stadigvæk masser af spænding at se frem til. Der kommer mange velkendte ansigter fra 2. divisionen, Wildcards, WOW og Youngsters hold, så masser af variation blandt sejlerne i bådene endnu engang. Vejrforholdene er som altid alfa omega i Aarhus. Det ser ud til at blive let og med meget springende vind. Det kan give god spænding for hjem kommer på podiepladserne til stævnet. 

Forholdene er Aalborg Sejlklub dog forberedte på: ”Vi går ligesom de andre stævner efter at komme på podiet, og gør vi det, sejler vi 1. division næste år. Det ligner at vi kommer til at sejle i let og springende vind. Dvs. i det enkelte sejladser kan det godt blive lidt chancebetonet. Det er normalt vist ikke vores favorit disciplin, men stævnet i Rantzausminde viste, at det gælder om at holde hovedet koldt, selvom man får en enkelt eller to dårlige sejladser. Så satser vi på at heldet bliver distribueret nogenlunde lige set over en hel weekend.”

Aalborg skal dog ikke kigge langt bagud hvor hold som, Dragør og Faaborg har sejlet godt i 2. Divisionen i år og godt kan give dem en kamp til stregen. Dette stævne bliver sejlet ved Aarhus internationale sejlsportscenter og første sejlads begynder klokken 10:00 i morgen lørdag.

Man er naturligvis meget velkommen til at overvære sejladsen i Aarhus, hvor sejlerne glæder sig noget til det sidste stævne i 2 divisionen og der bliver kæmpet om oprykningspladserne til 1 divisionen. Ellers kan man følge sejladsen på SAP

Følg med via Sejlsportsligaens Facebook side her
Kilde: Sejlsportsligaen

Kort nyt

Ocean Globe Race: Håbet lever stadig for Translated 9

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Kapsejlads

Følg med Live når Charles Caudrelier krydser mållinjen

Udvalgte artikler *