fbpx

2. Div: Dragør løb med det hele

Inkluder i Newsletter: Ja

Fjerde stævne, og årets sidste stævne i Sejlsportsligaen for 2. div., blev med Dragør Sejlklub øverst på podiet og øverst som overall vinder i 2. division. Ambitionen om at sejle igen, til nu at være oprykningsklar på kun én sæson, er imponerende. To lokale hold tog resten af podiet til dette stævne der havde hele 27 hold til start.

Lokal opbakning og mange hold fra ASK
Efter en rolig lørdag, med kun lige nok vind til at gennemføre 6 flights i Sejlsportsligaens 2. div., tog det fart søndag morgen. Her var det de lokale hold der markerede sig, og de viste, at det at sejle på hjemmebane, med opbakning, kendskab og gode sejladser, bestemt kan noget. Dragør startede søndag med en prik, og med tre prikker lørdag, så var det svært for de andre ellers godt sejlende klubber, at følge med.

Wow holdet fra Aarhus, gjorde dog hvad de kunne for at følge trop, og en enkelt 7. plads var det der var med til at gøre udfaldet. Der var sølle to point mellem 1. og 2. pladsen.

Vindere af 4. stævne
#1 Dragør Sejlklub (mix hold)
#2 Aarhus Sejlklub – WOW (wow hold)
#3 Aarhus Sejlklub - Team Hund (mix hold)

Hjemmebanefordele eller ej, de lokale hold kom, de så, og de sejrede (næsten, red.) - to ud af tre podiepladser. Som udefrakommende, var det bestemt fedt at mærke den opbakning der er blandt de lokale klubber i Aarhus. Det store arbejde med klubbens deltagelse i WOW, Youngsters og Sejlsportsliga, medførte at klubben var velrepræsenteret.

Alle oprykkere er nye hold
Alle tre oprykkere fra 1. division, er nye hold i 2. division 2022, og niveauet har fra start været højt blandt mange af de nye klubhold. Ambitionerne ligeså og nu høstes frugterne.

Maiken Foght Schütt fra Dragør fortæller om målet med årets deltagelse at "Vores mål har fra starten været at sejle Dragør Sejlklub op i første division, og vi er glade og stolte over at vinde den samlede 2. division. Vi er spændte og ydmyge i forhold til næste års udfordringer. Vi må nok erkende, at vi skal til at træne i J70’eren, hvis vi skal være med i den sjove ende af feltet, når vi skal dyste mod de bedste klubhold."

Dragør Sejlklub er et blandt flere nye hold i Sejlsportsligaen, hvorfor det først sker nu, forklarer Maiken. ”Flere sejlere på Team Dragør har sejlet rigtig meget kapsejlads tidligere, og Sejlsportsligaen har fået os i gang igen efter nogle års pause. Formatet er attraktivt, fordi vi kan komme med vores sejlertaske, have familien med og samtidig er det et rigtig godt niveau på vandet.

Det har været sjovt at samle nogle lokale sejlere om Liga-projektet. Vores forhåbning er, at vi kan motivere endnu flere Dragør-sejlere til at være med i en bruttotrup omkring Sejlsportsligaen. Vi har noget erfaring, som vi gerne vil dele med andre, og både Blue Brothers, Youngsters og WOW kan være med til at forankre projektet bredere i klubben på sigt.”

Der er ingen tvivl om at der har været spænding i 2. division, et år med masser af sejladser er nu kulmineret i følgende stillingen. Der er top tre der rykker op i 1. division.

Overall vindere af 2. division
#1 Dragør Sejlklub med 12 point
#2 Aalborg Sejlklub med 15 point
#3 Flensborg Yacht Club med 27 point.

Næste stævne er 1. divisionsstævnet i Aarhus, hvor CHAMP OF THE YEAR kåres på søndag. Her skal det også afgøres hvem der ikke forsætter i 1. division næste år, da de tre lavest placerede hold, vil rykke ned i 2. division.

Se den samlede stillinger via SAP her.

Kort nyt

Ocean Globe Race: Håbet lever stadig for Translated 9

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Kapsejlads

Følg med Live når Charles Caudrelier krydser mållinjen

Udvalgte artikler *