fbpx

DS-DM: 24 WOW hold - ny rekord

Inkluder i Newsletter: Ja

Sejlsportsliga sluttede søndag den 4. september, hvor KDY snuppede sejreren i 1. division i et nervepirrende FINAL 4 format. Topsejladserne er dog langt fra overstået i år, da WOW rammer de danske farvande lørdag søndag, den 17.-18. september i Sundby. Her mødes danske – og udenlandske klubber fra hele Europa i det velkendte Sejlsportsliga-format. De bedste danske klubhold dyster oveni hatten også om DS Danmarksmesterskab, WOW’s helt egen verdenspræmier. Rekord mange, 24 hold, stiller til start.

Motivation og forventninger til WOW
Stævnedeltagerne repræsenterer Danmark, Sverige, Tyskland og Schweitz blandt andre, og alle kommer forskellige forventninger og ambitioner til stævnet. Et af de hold som har taget turen langvejsfra er CER de Genéve, som arrangørerne har talt med, op mod stævnet. 

Farah Imbert fra CER - Ville de Genève fortæller. ”Vi har et team, hvor de fleste af os startede med at sejle da vi var 6-7 år gamle og begyndte at tage det mere seriøst ved en 14-årsalderen. Vores hold er fra Geneva (Schweitz, red.), men vi har sejlet vidt og bredt takket være ”regatta training centre (CER in french)”. Jeg håber at der kommer langt flere arrangementer lignede af hvad WOW kan gøre, selv hvis det bliver små og mindre events. Noget at det fedeste ved disse arrangementer er at det er svært at forventningsbestemme oplevelsen, hvilket gør det cool, sjovt og nemmere at engagere flere kvinder til at sejle og motivere sig. 

Til det evige spørgsmål WHY WOW?, svarer Farah således på: ”Stævner som WOW giver muligheden til flere kvinder at udfordre normen og åbne flere døre og støtte unge kvindelige sejlere med en chance for at sejle i nye områder med andre der deler den samme passion indenfor sporten.”

Hvad kan WOW events - og andre lignende events betyde for fremtiden?

Farah uddyber, ”I mange år har sejlsport primært været en mandlig aktivitet, så kvindestævner som WOW er et fantastisk koncept, der skulle blive mere udspredt, så det er nemmere at promovere kvindelige sejlere. Jeg har altid sejlet med en masse mænd, hvilket også har været sjovt, men jeg synes det er meget givende at have muligheden for at sejle for et hold med kun kvindelige sejlere. Vi skal kunne vise mændene at vi er mindst lige så gode og være med på lige fod via flere stævner som WOW (…) Events som dette tror jeg fremadrettet kan dette give større interesse for mixed teams også, så det bliver mere og mere normalt med flere kvindelige sejlere i alle slags sejladser.

Baren er sat højt, og kursen er sat for et fantastisk stævne i Sundby Sejlforening.

Danmarksmesteren findes i weekenden
For første gang nogensinde stiller 24 klubhold til start, det er ny rekord og arrangørerne niver sig i armen her dagen før start. Tilslutningen kan også være hjulpet på vej af at der i år skal findes Danmarks bedste danske kvindelige klubhold, der er tale om et DS Danmarksmesterskab, og det er den første af sin slags. 

Kom forbi – oplev den gode stemning
Der er masser af forventninger til WOW-stævnet af sejlerne og store forhåbninger om hvad sejlerne kan skabe i fremtiden. Alle interesserede og nysgerrige er velkommen til at komme til Sundby Sejlforening på Amager Strandvej 15 i København. 

Første sejlads er klokken 11 lørdag. Hvis man uheldigvis ikke kan komme og deltage til Sejladsen, så kan man stadigvæk fælge med i resultaterne på SAP.

farah photo1

WOW-stævnet i Sundby, nu også med kvindeteams fra udlandet - her Farah Imbert fra CER - Ville de Genève.

Hygge og intens battle ventes fra skudstart
Der bliver altså masser af sjov og underholdning. Alle er klar til at vise hvad de er gjort af. Holdet fra Nivå Sejlcenter ”Happymoms” har følgende at sige om forventningerne til weekendens stævne:

”Vi glæder os utrolig meget til at mødes med de andre kvindehold - til intens kamp på vandet og hygge på kajen. Sejlsportsligaens koncept med, at vi hele tiden skifter båd gør, at vi kæmper på mere lige vilkår, fordi sejladsen ikke afgøres på grund af bådens stand, men på baggrund af holdes kompetencer. Konceptet åbner også op for, at sejlads bliver andet end konkurrence, men også en social begivenhed. Det giver god energi. Når det er sagt, er konkurrencen et vigtigt element for os, og vi vil gerne gøre det godt på vandet".

Stort niveau til WOW-stævne skaber spænding:
Som Happymoms stater ”er konkurrencen et vigtigt element” udover de sociale aspekter og spændingen er stor igen i år. Sidste års vinder HS Wild er med igen i år, men konkurrencen er stor og alle kommer til at kæmpe hårdt om at blive Danmarksmester i år.

Christian Lerche som er direktør i Dansk Sejlunion er stor tilhænger af WOW og har følgende at tilføje til weekendens stævne:

”WOW er et fantastisk koncept, der tiltrækker kvindelige sejlere på højt niveau fra både Danmark og udlandet. Det forener sport og samvær på en enestående måde med solid opbakning. Derfor er det naturligt, at vi har tildelt WOW status som DS Danmarksmesterskab. Jeg håber, det vil inspirere flere kvinder til at sejle kapsejlads. Jeg ønsker jer et skønt stævne i Sundby.”

Kort nyt

Ocean Globe Race: Håbet lever stadig for Translated 9

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Kapsejlads

Følg med Live når Charles Caudrelier krydser mållinjen

Udvalgte artikler *