fbpx

Ligaen fejrer jubilæum i smilets by

Inkluder i Newsletter: Ja

Ligaen er at finde i Smilets By de næste to uger, hvor der afvikles to stævner i samarbejde med Sailing Aarhus. I første omgang venter 1. div. , som sejler den kommende weekend - og ugen efter gælder det 2. div. - samtidig med X-Yachts afholder deres Guld Cup. Ligaen melder om stor tilslutning fra de mange lokale hold som drømmer om at repræsentere Århus til stævnet.

Rift om pladserne i Århus
Århus er ellevilde efter at komme ud og sejle J70 i Sejlsportsligaen. Der er liv foran Sejlsportscenteret henover sæsonen, når de lokale hold regelmæssigt træner mod hinanden i Århusbugten - og det bliver selvfølgelig ikke kun ved træningen. I sidste ende dyster de lokale hold om at få lov at repræsentere Aarhus Sejlklub (ASK) i Sejlsportsligaen.

Onsdag aften blev ASK-udtagelsen sejlet med hele ni tilmeldte hold. Det blev en super fed aften med seks sejladser i frisk springende vind. Team PW, med Peter Warrer som skipper, vandt med fire prikker foran team Hund og team Gust. Det er nu på 10. år at team PW repræsenterer ASK i Ligaens 1. division, og formen er opad gående med en 5.-plads i sidste Liga-stævne i Helsingør, hvor holdet lavede fem førstepladser i 12 sejladser.

'Vi glæder os nu for vildt til at repræsentere vores klub på hjemmebanen her i weekenden med et fint hold: Kristian Kirketerp, Søren Asboe og Christian Tang" udtaler skipper Peter Warrer, og han fortsætter: "Vores J70-projekt her i ASK kører på fuldt blus, nu med syv næsten nye både og 140 medlemmer - der kommer hele tiden flere til. I weekendens 1. divisions-stævne er vi faktisk repræsenteret af fire hold, der alle har placeret sig rigtig godt i Ligaen på det seneste: Foruden ASK-holdet drejer det sig om Sønderborg, Svendborg, der begge træner i Aarhus, og wWOW-holdet SALT.'

'Vi opfordrer vores medlemmer til at komme ud til Sejlsportscentret i weekenden og opleve og lære af Liga-sejladserne på højt niveau. Vi ser frem til at byde alle vores gode Liga-kammerater fra de andre 1.-divisionsklubber velkommen til Aarhus til et super-stævne i weekenden', afslutter Peter Warrer.

Tilskuervenlig sejlads ved sejlsportscenteret
Det er 10. år i træk Sejlsportsligaen vender tilbage til Århus, og det er ikke uden grund. Samarbejdet med Sailing Aarhus har leveret gode stævner gang på gang, og sejlermiljøet trives ude ved Sejlsportscenteret på Århus Ø, hvor der afholdes stribevis af sejlerarrangementer. 

Jon Koch Hansen, direktør for Sailing Aarhus, udtaler om samarbejdet med Sejlsportsligaen:

'Vi er altid begejstrede for at have Sejlsportsligaen i Aarhus. Vi har gennem mange år haft et fantastisk samarbejde, hvilket jo meget godt understreger vores 10-års jubilæum sammen. Hele den sejlerfest som ligaen kommer med, understøtter det fantastiske J70er miljø der er i Aarhus, og netop derfor synes vi det er vigtig at have Sejlsportsligaen her i Aarhus. Desuden viser vi på denne måde sejlsporten frem på fornemmeste vis, da det både er seervenligt og bynært. Så vi glæder os endnu engang til et af årets bedste sejlerfester'

Foreløbige resultater i 1. div.
Roskilde Sejlklub har lagt benhårdt ud i første halvdel af sæsonen, og vundet stævnerne i både Svendborg og Helsingør. Derfor må de også forventes at være favoritter den kommende weekend, selvom man aldrig skal afskrive konkurrenterne, hvor bl.a. KAS har lavet to stabile andenpladser i sæsonen og Sønderborg Yacht-Club ligeledes så stærke ud ved seneste stævne i Helsingør.

Foreløbig samlet top-3 i sæsonen:

  • Roskilde sejlklub: 2p
  • KAS FLOW: 4p
  • Sønderborg Yacht Club: 9p

 Sejlsportsligaens 1. division sejler som nævnt lørdag / søndagd. Næste weekend venter Sejlsportsligaens 2. Division d. 19.-20. august som afholdes ved Sejlsportscenteret samtidig med X-Yachts Gold Cup.


Galleri

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *