fbpx

Imponerende favoritsejr - både i Lemvig og overalt

Inkluder i Newsletter: Ja

Man må tage hatten af for Roskilde Sejlklub, med besætningen fra Team Borch Matchrace. De tog den samlede sejr i Lemvig, og har dermed vundet alle 1.-div denne sæson, hvilket naturligvis også giver dem en sikker førsteplads i det samlede Danmarksmesterskab, ganske imponerende. 

Tæt løb i Lemvig
Stævnet i Lemvig bød på dog på masser af spænding, og efter lørdagens syv flights var intet afgjort, da top-6 kun var adskilt med fem point. Trods svære forhold med svingende og springende vind i bunden af vigen, var det de sædvanlige tophold som Roskilde, Bandholm og KAS der lå i toppen, og blandt dem var der en klar fornemmelse at alt kunne ske endnu. Søndag fandt Roskilde dog opskriften, og cementerede sejren med lutter førstepladser, fire af slagsen, og kan altså både kalde sig stævnevinder og Danmarksmestre efter stævnet i Lemvig.

Skipper på Roskildeholdet, Jeppe Borch, udtalte om stævnesejren og det samlede mesterskab:

”Vi har trænet intenst som hold de seneste par år, så det er fedt at se det bære frugt med fire stævnesejre i år, under meget forskellige vindforhold. Det var nogle svære sejladser i Lemvig, hvor luften var let og springende, og det handlede om at holde tungen lige i munden og finde sin vej rundt på banen. Vi startede med nogle svingende resultater i de vanskelige forhold på dag 1, hvor vi ikke ramte starterne og vindspringene, som vi gerne ville. Det gjorde nogle af konkurrenterne til gengæld, og vi kunne mærke KAS ånde os i nakken til det samlede mesterskab.

Lørdag aften fik vi nulstillet og taget en dyb snak om, hvad der skulle til for løfte niveauet, og derefter lykkedes det os at finde en god rytme i starterne, få fart i båden og lave nogle gode kald. Ovenpå det er vi ovenud stolte af at kunne kalde os Danmarks Bedste Sejlklub 2023. 

Det har været en super sæson, og fedt at se nye hold på podiet til seneste par stævner i form af Dragør og TEAM SALT. Sidstnævnte har vi længe haft en fidus til, og lagt mærke til at de generelt sejler utrolig hurtigt, men de skiftende podier vidner også om, hvor tæt niveauet er i Sejlsportsligaen.”

Top-3 til Lemvig 1. Div:

  • Roskilde Sejlklub – 21 point
  • Bandholm Sejlklub – 26 point
  • TEAM SALT – 31 point

Se det samlede resultat fra Lemvig 1. Division her

Samlet top-3 i Sejlsportsligaen 2023:

  • Roskilde sejlklub – 4 point
  • KAS FLOW – 12 point
  • Bandholm Sejlklub – 23 point

Se den samlede tabel for Sejlsportsligaen 1. Division 2023 her

Folkefest i Lemvig
Den lille vestjyske by formåede at samle mange tusinde mennesker omkring havnepromenaden i weekenden. Det var en samling af Sejlsportsliga og krabbefestival, som fik aktiveret lokalbefolkningen og området omkring. Det resulterede i en havn med masser af liv og en utvivlsom tilskuerrekord i denne sæson af Sejlsportsligaen. Lemvig Sejlklub og Sejlsportsligaen havde i samarbejde lavet plancher ”Forstå Sejlsportsligaen på 2 minutter”, som hjalp mange af tilskuerne som ikke nødvendigvis havde set en kapsejlads før.

Om den store folkefest udtaler Flemming Ertbølle Madsen, Formand for Lemvig Sejlklub:

”Det har været fantastisk at se den store opbakning til Ligastævnet, og vi er utrolig glade for at kunne vise endnu mere sjov sejlsport frem for folk i byen og være med til at gøre opmærksom på Lemvig som et helt fantastisk sted at sejle. Sejlsportsligaen sælger sejlsporten og glæden ved at sejle på en rigtig fed måde.

Nu håber vi også at folk vil møde talstærkt frem næste weekend d. 2./3. september, hvor Lemvig Sejlklub stiller et wildcard hold i ligaens 2. div.”

Næste weekend sejles sæsonens sidste stævne af Sejlsportsligaens 2. Division i Lemvig, hvor det også endeligt afgøres hvilke hold der rykker op i 1. Division til næste sæson.
Kilde: Pressemeddelelse Sejlsportsligaen


Galleri

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *