fbpx

2. divisionsfinale skal (også) afgøres i Lemvig

Inkluder i Newsletter: Nej

Sidste weekend blev Roskilde Sejlklub kåret som Danmarksmestre i Sejlsportsligaens 1. division. Denne weekend gælder finalen i Sejlsportsligaens 2. Division, hvor Thurø Pirates, Svendborg Fynske Bank og Limfjordens Helte er favoritterne til at tage den samlede sejr.

Drømmen om oprykning
Limfjordens Helte erklærede i starten af sæsonen at de havde et klart mål: De ville op og sejle 1. division. Med et stævne tilbage af sæsonen kan det mål meget vel blive realiseret. Limfjordens Helte har tidligere på sæsonen vundet stævnet i Helsingør, og ligger nu på en samlet 3. plads. Om det kommende stævne og ambitionen om oprykning, udtaler skipper Villiam Jensen:

'Vi glæder os til årets sidste liga stævne, og vi har forberedt os så meget som muligt. Vi går helt sikkert efter en oprykning, og det ville være helt fantastisk hvis det kan gøres med manér, nemlig med en sejr i Lemvig i den kommende weekend. Vi håber på godt limfjordsvejr og en god weekend på vandet. Limfjordens Helte melder klar.'

Man kan følge holdet, der normalt træner i Aalborg, på deres instagram @limfjordenshelte.

Oprykkerchancerne ser i øjeblikket gode ud for Limfjordens Helte, men bedst placeret til den samlede sejr i 2. Division er Thurø Pirates, som ligger øverst i tabellen. Sidste weekend i 1. Div. viste dog at intet er afgjort før sidste sejlads er sejlet. Efter lørdagen så det på ingen måde umuligt ud at KAS FLOW kunne stjæle mesterskabet fra Roskilde Sejlklub, som ellers havde været suveræne hele sæsonen med rene førstepladser, og det var først efter en meget stærk indsats om søndagen at Roskilde lignede sikre vindere af mesterskabet. Med de små pointforskelle der er i toppen af 2. divisionstabellen, må vi igen være indstillede på at der sagtens kan ske store forskelle endnu. 

Foreløbig samlet top-3 i 2. div:

  1. Thurø Pirates: 11 point
  2. Svendborg Fynske Bank: 14 point
  3. Limfjordens Helte: 15 point

Se den samlede tabel for sæsonen her

Følg med live resultater og tracking i weekenden her 

Mere end 100 gymnasieelever på vandet i Lemvig
Torsdag var mere end 100 elever fra Lemvig Gymnasium med på vandet i Sejlsportsligaens J70 både. Lemvig Gymnasium og Lemvig Sejlklub havde arrangeret en hel dag med fokus på sejlads for eleverne, delt op på 3 poster: 

  1. Sejltur og kapsejlads i Lem vig med 10 både på vandet ad gangen
  2. Oplæg fra Søstrene Schmidt om deres 49er FX OL-kampagne 
  3. Undervisning i fysikken bag sejlads og vindens kræfter omsættes til fart i båden

Langt størstedelen af eleverne havde aldrig befundet sig på en sejlbåd før, så det var en hel ny verden der skulle åbnes op for, gennem praksis, teori og inspirerende historiefortællinger af Søstrene Schmidt. Helt sikkert var det, at der kom masser af glade nye sejlere på vandet, der havde det sjovt med at kæmpe helt til stregen til dagens kapsejladser. Man kan jo håbe at nogle af dem fik smag efter mere og kommer ud og sejler J70 i Lemvig Sejlklub.
Kilde: Pressemeddelelse Sejlsportsligaen


Galleri

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *