fbpx

Lemvig leverede i den grad 'varen' - se flot tv-indslag, og herlige fotos i galleriet

Inkluder i Newsletter: Ja

Faaborg Falcons tog stævnesejren i Lemvig 2. Division denne weekend, mens Thurø Pirates - med en solid præstation over hele sæsonen, kan kalde sig samlede vindere af 2. division 2023. Lemvig leverede i den grad på den friske vestenvind i weekenden. Lørdag var der i flere perioder forbud mod brug af flyvesejl (gennakker, red.), mens søndag var en anelse mere rolig.

Thurø vinder samlet
Thurø tager den samlede sejr i Sejlsportsligaens 2. Division 2023, efter en sæson med stabile resultater og to gange på podiet. Det blev en spændende afgørelse til sæsonens afgørende stævne i Lemvig, hvor Limfjordens Helte var ganske få placeringer fra at stjæle førstepladsen. Omkring deres sæson i Sejlsportsligaen, udtaler Bjerne Sørensen fra Thurø Sejlklub:

'Det har været en fantastisk oplevelse at deltage i Sejlsportsligaens 2. Div. i år for os! Det er et unikt setup, med kapsejlads på højt niveau, med gode både og sejl, og en stærk organisering bag. Og så kan konceptet tiltrække alle fra 15 til 65 år! Der er både WOW-hold og Mixed Teams, igen pga. de underholdende og håndterbare både, og at tidsforbruget ift. stævnerne ikke stikker af. De fleste stævner kan klares på en weekend, så der ikke skal tages fri fra arbejde, studier etc.

Vi er i den grad blevet forkælet alle fire steder - Svendborg, Helsingør, Århus og Lemvig af klubberne bag, som formår at få en masse frivillige til at stille op to weekender i træk, både 1. og 2. division. Det er vildt imponerende! Og så er det nogle forrygende timer på land med sejlersnak, gode historier, fed stemning der også lokker ikke-sejlere ned forbi havnen, for lige at snuse til det hele, og høre med på alle guldkornene fra Victor og Ditlev i kommentatortårnet!'

Vedrørende Thurøs tilgang til træning til Sejlsportsligaen tilføjer han:

”Sejladsmæssigt har det været fire helt forskellige steder; vi har været udsat for hele paletten med alle vindstyrker, stabil vind og vindspring, pust og kattepoter, strøm og bølger. Det er noget af det, som en sejladsserie over hele sæsonen også kan levere. 

I Thurø Sejlklub har vi et super godt træningsmiljø med fire klubbåde i samme stand, et hold både i 1. og 2. div og mange der gerne vil sejle kapsejlads. Vi forsøger at gøre en dyd ud af at dele viden og erfaringer, og der bliver altid “tegnet og fortalt” efter hver træningsaften! 

Vi glæder os til næste sæson at komme ud og møde alle de kendte såvel som de nye ansigter, både på vandet og på land! Thurø Sejlklub takker for sæson 2023”

Faaborg leverede varen
De skarpeste i weekenden var dog en anden klub fra Fyn, nemlig Faaborg Falcons. Førstedagen var præget af friske vindforhold, hvor W-flaget i perioder var hejst og brug af flyvesejl, altså ikke var tilladt. Det var hele tiden lige på grænsen, og krævede omstillingsparathed fra sejlerne til, hvordan lænserbenene skulle sejles.

”Det har været et super godt stævne med spændende udfordringer. Vinden har været meget springende, særligt søndag, hvor den faldt i styrke sammenlignet med lørdag. Vi er superglade for vores resultat på banen, men alt det udenom har også været helt fænomenalt. Teltet var fyldt med snak og brøl i går aftes, og Lemvig har vist sig fra sin bedste side hele weekenden”

Faaborg Falcons seneste stævnesejr inden Lemvig, var til 2. Divisionsstævnet i Rantzausminde sæson 2022.

Gensyn med Lemvig 
Lemvig leverede varen som stævneby til 1. og 2. division af Sejlsportsligaen, kombineret med business cup og gymnasiesejlads i mellemugen. De deltog selv med et Wild Card hold i weekenden, som sluttede på en 19. plads. De lokale nyheder, TV MIDTVEST, var forbi stævnet om lørdagen for at lave et indslag om Sejlsportsligaen i Lemvig, som kan ses 03:32 inde i udsendelsen som du finder under artiklen.

Klubben har selv to J/70’ere med flere aktive hold der løbende træner mod hinanden. På sigt er planen at gymnasiesejlads, ligastævne i 2024 og andre aktiviteter, skal engagere flere af de unge i at komme ud i J/70’erne. Måske der kommer et lokalt ungdoms Wild Card fra Lemvig til næste års stævne?

Sejlsportsligasæsonen er slut, men…
Sejlsportsligasæsonen er slut i både 1. og 2. division, men Ligaen er med til at arrangere to andre stævner i løbet af september, inden sæsonen går helt på hæld. Det drejer sig om Women’s Sailing Champions League finalen i Sundby Sejlforening 15. -17. september, og X-Yachts Star Meeting, som bliver et stjernespækket endagsstævne i Skovshoved d. 23. september.

'Spol' frem til 03:32 og se det flotte indslag:

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *