fbpx

Women's SCL finale: Udlandet besatte podiet - KDY bedste danske klub

Related Articles: Sundby Sejlforening klar til årets Women’s Champions League finale
Inkluder i Newsletter: Ja

144 kvinder fordelt på 32 hold, sejlede finalen i Women's Sailing Champions League fra fredag til søndag i Sundby. Hamburger Segel Club (HSC) tog den samlede sejr efter at have været suveræne gennem hele stævnet, mens KDY blev bedst placerede danske hold på en 6. plads, bestående af: Lotte Meldgaard Petersen - Anne Sofie Munk-Hansen - Tina Schmidt Gramkov - Helle Ørum - Sara Keir-Wright. 

Velfortjent sejr
Der blev sejlet 11 flights á 4 sejladser i løbet af weekenden, og de fire bedst placerede hold sejlede Final Four, hvor HSC gjorde kort proces og sikrede sig guldet. Det må siges at være velfortjent, efter en suværen optræden gennem hele stævnet, hvor de lavede 8 prikker. 

Danskerne var godt med
Fredag og lørdag bød på super vindforhold, og masser af fede sejladser. KDY, Århus Sejlklub og Sundby Sejlforening, var alle med helt oppe i de sjove placeringer, og efter 7 flights var der 3 danske hold i top-5. Der var dog hård konkurrence, og få fejl ville være fatale for at nå finalepladserne.

Århus Sejlklub lavede fem prikker over weekenden, og lå til en finaleplads inden sidste dagen - men det var dog KDY som endte som bedste danske hold på en fornem sjetteplads.

Søndag morgen startede vinden på et helt fint niveau, men løjede helt over formiddagen, og det blev on-off det meste af dagen, hvor vi ventede på vinden i længere perioder. Vinden slog heldigvis i gennem igen sidst på eftermiddagen, så stævnet kunne afgøres på gode vilkår.

Top-3 til WSCL Sundby

  1. Hamburger Segel Club
  2. Yacht Club Polski Szczecin
  3. Berliner Yacht-Club

Se den samlede resultatliste her

Fantastiske WOW-værter
Sundby Sejlforening viste sig endnu engang som nogle fantastiske WOW-værter, og klubben har efterhånden manifesteret sig som klubben til at holde WOW-stævner (Women-On-Water, red.). Klubben har været vært for fire tidligere WOW-stævner, og i år nåede det et helt nyt niveau, som et Women's Sailing Champions League stævne, med 32 deltagende hold, heraf to fra Australien. 

Der var kun rosende ord tilovers til Sundby Sejlforening som værter, der med mere end 50 frivillige, fik sejlerne der var rejst langvejs fra, til at føle sig hjerteligt velkomne i Danmark. 

Jesper Lorents, kapsejladsleder i Sundby Sejlforening, fortæller om stævnet:

"Vi er superstolte over afviklingen af stævnet, der fandt sin plads i efterårets sidste sommer weekend. Tre dage med temperaturer omkring 18 grader, 5-8 meter vind og sol. Hvad kunne vi have ønsket mere fra den side.

50 frivillige brugte deres weekend på at gøre stævnet til et af årets højdepunkter, i det der måske er det største kvinde sejlsports stævne i Danmark nogensinde.

Vi, i kapsejladsafdelingen, synes vi på flotteste vis har markeret Sundby Sejlforenings 100 års Jubilæum. Først med afviklingen af Yngling VM i Juli og nu med WOW Women Sailing Champions League finalen."

Sundby Sejlfornening vender tilbage som DS DM WOW-værter i 2024, hvor der fra den 14. - 15 september skal kæmpes om det danske mesterskab. Flere af deltagerne til stævnet var klar til at skrive sig op på stedet.


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *