fbpx

Ranum Efterskole er på opdagelsesrejse i 6 store 'cats'

74 elever og lærere fra Ranum Efterskole er stukket til søs. Og det er hverken Bjørnsholm Bugt eller Vilsted sø, men derimod Andamanerhavet i svag vind og tårnhøje temperaturer på et par og tredive grader.

Efterskolen, der ligger nær Limfjorden, har sendt to hold elever og lærere af sted til Phuket i Thailand her i slutningen af marts måned, hvor de har lejet seks store katamaraner i henholdsvis Ao Poo og Yachthaven Marine på øen.
I de næste små 14 dage går turen til forskellige destinationer i området for at undersøge havmiljøet på disse kanter og i særdeleshed korallernes livsbetingelser.

Eleverne fra første hold er på søen her i skrivende stund i fire katamaraner og på vej til Monkey Beach på Phi Phi Island. Andre områder, som der vil blive sat kurs mod er Krabi og Phang Nga-bugten nord for Phuket. De sidste to katamaraner kan først hentes om et par dage i Yacht Haven (lystbådehavn i det nordlige Phuket, red.).

Der er sejlkyndige lærere med om bord. Desuden er Bo Søndergaard, kontaktperson for Foreningen til Langturssejladsens fremme (FTLF, red.) i Thailand siden 1996, med på turen. Han er ansat som hjælpelærer med ansvar for sejlads, og hvor der ankes op.

Bo Søndergaard har i de seneste 36 år besejlet det andamanske øhav, som han kender som sin egen buskelomme. Han er thailandsk gift og sammen med sin hustru, Chamnien, tilbyder han bådcharter-ture i det fantastiske område om bord på den tidligere kapsejlerbåde Patrice III.

Vi ”følger med” i morgen også - hvor Bo sender flere videoer fra Phi Phi - og første hold sejler til Banboo island... stay tuned.

Se mere på websitet her

Kapsejlads

Palby Fyn Cup: Det bliver næppe bedre

Kapsejlads

J/70: Corinthian Worlds til Skovshoved i 2024

America's Cup

Kommentar: Hvad mon straffen er, for at opponere mod...

Kapsejlads

Din ultimative 'guide' til Fyn Rundt

Udvalgte artikler *