fbpx

Tre unge fra Fyn sejler ud i verden med en vision om at hjælpe andre

Inkluder i Newsletter: Ja

Tre fynske eventyrere stødte i søndags fra i Middelfart Marina for at begive sig ud på deres livs rejse på båden Triboloca - en Jeanneau Sun Odyssey fra 1991. 

I marinaen var flere hundrede mødt op for at vinke farvel til de tre ungersvende, Mathias Hansen,26, Lauge Nielsen,25, og Sebastian Bak Matthiesen,27, som har solgt hus, biler og opsagt deres jobs for at udleve drømmen om at besejle verdenshavene i flere år.

-  Vi er alle tre drevet af eventyret, fortæller Sebastian Bak Matthiesen fra Strib til TV2 Fyn i videoen herunder. Forud har de unge sejlere lagt flere tusind timers arbejde i at renovere og klargøre den 51 fod store og rummelige sejlbåd. 

Om bord er der foruden salon, fire kahytter og tilhørende toiletter. Et toilet er ombygget til opbevaring/værksted. Triboloca har desuden en Perkins 80 hk dieselmotor.

På hjemmesiden, triboloca.com, fremgår det, at Lauge, Mathias og Sebastian ikke kun sejler ud på en fornøjelsestur, men med en vision om at hjælpe andre, som måtte have brug for det i nogle af de lokalmiljøer, som de kommer til at besøge: 

Selvfølgelig betyder idéen om en hverdag under varmere himmelstrøg, ved tropiske øer og uden et 8-16 job en hel del, i beslutningen om at sejle jorden rundt. Men vi er alle tre meget bevidste om, at vi både er heldige og privilegeret at vi aktivt kan tage en beslutning om, at det er det liv som vi gerne vil leve de næste par år.

Vi ved at vi på en jordomsejling kommer til at møde mange forskellige lokalbefolkninger, der både på godt og ondt, lever et helt andet liv, end det vi er vant til i lille Danmark. Midlerne og muligheder er ikke de samme, som vi har haft gennem vores opvækst herhjemme. Vi sætter alle tre pris på at hjælpe andre mennesker og vi vil derfor forsøge at hjælpe dem vi møder på vores vej.

Vi vil så vidt muligt, forsøge at komme ind på lokalbefolkningen i det område vi sejler i. Vi vil prøve og mærke om de på en eller anden måde kan bruge vores hjælp. Det kunne for eksempel være at hjælpe med at bygge, for vi har en del værktøj med om bord. Vi kan hjælpe den lokale fisker med at tæmme garn eller hjælpe med høsten i marken. Derudover har vi mulighed for at hjælpe det lokale foreningsliv med små pengedonationer. Vi har alle tre sat stor pris på det foreningsliv og de ildsjæle der findes her i Danmark. Lignende ildsjæle skal der nok være i resten af verden, men det er ikke sikkert at de økonomiske muligheder er de samme, som vi har her i Danmark.

Mulighederne er mange, men det skal ligesom resten af turen ikke planlægges på forhånd, det er noget vi skal mærke når vi er kommet af sted og møder de helt rigtige mennesker.

Triboloca har nu kurs mod Kielerkanalen og du kan følge deres rejse på Facebook: Three Guys One Boat.

 Se tv-indslag fra TV2 Fyn:

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *