fbpx

Vendée Globe: Duel i Sydhavet

Inkluder i Newsletter: Ja

Efter mere end 40 dages sejlads, og næsten halvvejs jorden rundt, ligger de to førende både i Vendée Globe så tæt, at de fra tid til anden kan se hinanden. Det er en helt unik situation, og siger noget om, hvilket niveau den her type sejlads har nået. Differencer på to og tre sømil har været almindelige i seneste dage!

Gabart og Le Cleac'h

De to førende har domineret sejladsen fra start - som mange vil have bemærket, er det tale om Francois Gabart (Macif) og Armel Le Cleac'h (Banque Populaire). De sejler i identiske både, begge sat op af den eneste sejler, der har vundet Vendée Globe to gange - Michel Desjoyeaux. Gabart er kun 28 år, og regnes for at være fremtidens mand i solosejlads - selv om han presser på forrest i feltet, er han i stand til at producere og sende mere medie-indhold end nogen af konkurrenterne. Le Cleac'h er noget ældre og mere erfaren. Begge har dog været i stand til at sætte de mest kendte og erfarne navne til vægs så langt i dette Vendée Globe.

Stor føring

Tredje båd, Jean-Pierre Dick (Virbac-Paprec) ligger nu mere end 500 mil bag de to førende. Derefter følger de mest kendte og etablerede stjerner: Bernard Stamm, Alex Thomson, Jean Le Cam og Mike Golding. Le Cam og Golding er hhv. 1.700 og 1.800 sømil efter de førende! Mellem de forskellige sejlere i denne gruppe er der også flere tætte dueller. Det hele kan følges nærmere på tracking her.

Haler ind på Liebergreen

Indenfor de næste par uger vil de første Open 60'ere passere vores egen Christian Liebergreen - han ligger p.t. langt foran, men Open 60'erne sejler gennemsnitlig tre-fire gange så hurtigt som ham. Så afstanden reduceres hurtigt. Spændende bliver det at se om det sker før Kap Horn - det er der meget der tyder på p.t.

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *