fbpx

Yngste Vendée Globe-sejler sætter Kap Horn-rekord

Inkluder i Newsletter: Ja

 

Francois Gabart blev førstemand rundt Kap Horn i går aftes, da han passerede i tæt tåge, ustabile forhold med 25-40 knobs vind og isbjerge i området. Han har dermed brugt 52 døgn siden starten i Les Sables d'Olonne. Det er godt 4 døgn mindre end nogen Vendée Globe sejler tidligere har brugt på distancen. 

Is i farvandet

Gabarts mentor og coach er Michel Desjoyeaux. Hvis nogen synes de kender navnet, så er det ikke så mærkeligt: Desjoyeaux har tidligere vundet Vendée Globe to gange, og er indehaver af den gamle rekord. "Vi havde planlagt en live sending fra båden mens Francois rundede Kap Horn", siger Desjoyeaux, "men han havde mere end nok at se til, som forholdene nu var. Specielt er det is i området, som gør det vanskeligt. Sejlerne må holde udkig og stå parat ved roret, så de kan ændre kurs hurtigt. Om natten er det selvfølgelig endnu vanskeligere."

Le Cleac'h 1 time 15 min bag

Hele racet så langt har været domineret af to sejlere: Francois Gabart (Macif) og Armel Le Cleac'h (Banque Populaire). De to har ligget så tæt, at de jævnligt har haft visuel kontakt! Le Cleac'h rundede Kap Horn i går aftes, kun 1 time og 15 minutter efter førende Gabart. Bag de to er p.t. et "hul" på 440 mil, før Jean-Pierre Dick (Virbac-Paprec) dukker op på radaren. Fjerde båd er Alex Thomson, som p.t. er 869 mil efter. 

Vores egen mand i området, Christian Liebergreen, som jo sejler de samme tur udenfor konkurrence, mangler nu kun 600 sømil til hornet. Vi bringer en rapport fra ham senere i dag.

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *