fbpx

Disket Vendée Globe sejler fortsætter sejladsen

Inkluder i Newsletter: Ja

Bernard Stamm (Cheminees Poujoulat) oplevede tekniske vanskeligheder med båden, og måtte søge læ for at reparere. Det er der ikke noget særligt i, det sker tit i Vendée Globe. Stamm havde vanskeligheder med sine hydrogeneratorer, som forsyner båden med strøm, og ankrede op ved Enderby Island i Sydhavet. 40 knobs vind og stærk strøm gjorde operationen svær, og Stamm drev af med ankret. 

Mand om bord!

Lige i nærheden lå et russisk forskningsskib ankret op. De tilbød Stamm at fortøje i dem, og det forsøgte ham at gøre. I kaoset med dette arbejde, opdagede han pludseligt at en af søfolkene fra skibet var kommet om bord. Dette bryder med reglerne i Vendée Globe, som forbyder enhver form for aktiv assistance.

Informerede Race Office

I stedet for at jage manden væk, lod Stamm ham gøre en fortøjning fast, før han bad ham forlade båden. Derefter informerede han Race Office om episoden. Efter at Stamm havde lavet sine reparationer og genoptaget sejladsen, fik han den sønderknusende besked, at juryen havde diskvalificeret ham.

Sejlere støtter Stamm

Nu fremgår det, at Stamm har valgt at fortsætte sejladsen mod Les Sables de Olonne, mens han forsøger at få juryen til at behandle sagen på ny. Mange af sejlerne - også førende Francois Gabart - støtter åbent Stamms forsøg på at forblive i racet. Alligevel er hans tracking fjernet, og foreløbig er der ingen officielle meldinger om sagen fra arrangørerne. Vi vender tilbage, når der er nyt i sagen!

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *