fbpx

Vendée Globe: Bernard Stamm må opgive

Inkluder i Newsletter: Ja

"Den drukner ej som hænges skal", skrev norske Seilas.no meget træffende om Vendée Globe-sejleren Bernard Stamm (Cheminees Pouljoulat). Han er gået direkte fra en kamp med svære reparationer og anker-problemer ved et militært skib, til en diskvalifikation for at have modtaget assistance, hvor juryen til sidst indvilligede i at genåbne sagen - og til kollision med en såkaldt UFO, et uidentificeret, flydende objekt. Det ødelagde hans eneste fungerende hydrogenerator, og gav uoverstigelige problemer med strømforsyningen.

Fik diesel

Det har været en ulidelig kamp for Stamm, som dog har kæmpet bravt. Nu har han officielt meddelt at han trækker sig fra racet, efter at han har fået overført diesel til søs, i farvandet nordøst for Kap Horn. Dieselen gør det muligt for Stamm at få ladet batterierne på båden, så han igen kan bruge autopilot, navigere, modtage vejrdata, operere svingkølen og alle de andre vitale funktioner på en Open 60, som er afhængige af strøm. 

Hydrogeneratorer problematiske

Der har været urimelig mange problemer med disse hydrogeneratorer i år, og en seriøs granskning af årsagerne er garanteret på vej. For Bernard Stamm er situationen særlig fortvivlet - under forrige Vendée Globe måtte han også slås med tekniske vanskeligheder, og han endte til sidst på en klippe. Også den gang endte hans Vendée Globe tæt ved Kap Horn. 

Foran i feltet har Francois Gabart nu trukket fra Armel Le Cleac'h - og Alex Thomson haler ind på de to...se mere på www.vendeeglobe.org

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *