fbpx

Vendée Globe sejlere på vej mod rekord-tid

Inkluder i Newsletter: Ja

Med mindre de fire første både går ned med tekniske problemer på den sidste del af sejladsen, bliver dette den hurtigste Vendée Globe nogensinde. Prognoser tyder på at vinderen kan komme ind på omkring 77 dage!

Stort pres på Gabart

Francois Gabart (Macif), den yngste sejler i feltet, har lignet en vinder hele vejen - men distancen tilbage til den evigt jagtende Armel Le Cléac'h (Banque Populaire) er stadig alt for lille til at kåre Gabart som den nye konge i international solokapsejlads. Mindre end 100 mil er der p.t. mellem de to, og presset på Gabart er større end nogensinde.

Igennem stillebæltet

Gabart er nu igennem stillebæltet, og der er højere hastigheder og mere stabile forhold i vente resten af vejen. Le Cléac'h har halet ind på Gabart igennem stillebæltet, og er selv stort set igennem nu - så kampen fortsætter igennem det nordlige Atlanterhav. Som den i øvrigt har gjort hele vejen jorden rundt...  

Thomson truer Dick

Længere tilbage er Jean Pierre Dick (Virbac- Paprec) på tredje - hans største trussel er Alex Thomson (Hugo Boss), som konsekvent vælger en mere vestlig rute, i håb om at slå Dick på strategi, og selv overtage tredjepladsen. Racet går snart ind i den afgørende fase - hvor vinderen skal findes. Første båd er formentlig i mål sidst på måneden.

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *