fbpx

Vendée Globe: Min drøm om en plads på podiet er sunket...

Jean-Pierre Dick (Virbac-Paprec 3) har besat en forholdsvis solid tredjeplads i årets Vendée Globe igennem store dele af sejladsen. Hele jorden rundt har han sejlet hurtigt, sikkert, og med en stærk taktisk og strategisk næse. En plads på podiet virkede halvvejs hjemme.

Løsnede skøderne

Der ville være mindre end en uge tilbage til mål for franskmanden - men pludselig skete det der ikke må ske. At tabe kølen er den store skræk for alle, der sejler med svingkøl: "Jeg var under dæk", fortæller Dick. "Det blæste 20 knob, jeg sejlede på styrbord halser - og pludselig øgede vinden voldsomt. Jeg gik på dæk for at justere sejlene, da jeg hørte et voldsomt smæld. Båden lagde sig ned på siden og gik op i vinden. Jeg fik løsnet begge skøder, og rullet forsejlet ind. Så fik jeg løsnet bakstaget."

Mod Azorerne

På en satelit-telefon med Race Office i nat, fortalte Dick hvordan han undgik at båden væltede: "Langsomt fik jeg drejet båden ned på en åpen vinkel, næsten læns, og jeg kunne mærke den stabilserede sig. Så gik jeg under dæk og fylte alle ballasttanke. Jeg sejler mod Azorerne nu, med to reb og stagsejl, 8 knob. Situationen virker stabil, tror ikke længere der er fare for at vælte. Men min drøm om en podieplacering i Vendée Globe har sunket..."  

Stadig officielt med i racet

Dick har ikke officielt meddelt at han trækker sig fra racet - men distancen til mål er sandsynligvis lidt for stor til at det virker realistisk at fuldføre. Dog har det tidligere hendt i racets historie, at en sejler gennemførte den sidste del af sejladsen uden køl. Det kræver dog en meget heldig vejrmelding...og en meget modig sejler.
Kort nyt

Monsterbølge rammer krydstogtskib - passager omkommet 

Kort nyt

Garmin Round Denmark Race: Mega interesse for 'The Guide'

Kort nyt

Sejlsport fra 'All over the world' - se video

Kort nyt

Ny bådbrand midt i København: Sort røg væltede ud

Kapsejlads

Distance: Deltag i gratis online seminar

Kort nyt

Nødblus udløste stor eftersøgning

Havne

300 'havnerødder' samlet i Vingsted

America's Cup

Efter 'big crash': American Magic tilbage på vandet - se video

Udvalgte artikler *


Produktnyt