fbpx

Francois Gabart i mål som Vendée Globe-vinder

Han gjorde det! Vendée Globe 2012-13 fik den rigtige vinder, da 28 år gamle Francois Gabart krydsede mållinjen ud for Les Sables d'Olonne i dag kl. 15.18. Gabart satte ny rekord for Vendée Globe med tiden 78 døgn, 2 timer, 16 minutter og 40 sekunder. Han har holdt en gennemsnitsfart på 15,3 knob på turen jorden rundt. Udesejlet distance på Macifs log er 28.646 sømil.

Tæt duel 

Gabart satte sig på racet allerede fra start, og førte ud af Biscaya-bugten. Hele vejen igennem Sydhavet har det været en tæt duel mellem Gabart og ærkerivalen Armel Le Cléac'h (Banque Populaire) . De to har skiftet til at føre, men efter at Gabart passerede Le Cléac'h forholdsvis kort inden Kap Horn, har den unge vinder dækket godt af. Samtidigt har han sejlet hurtigt og rigtigt nok til at forsvare føringen hele vejen til mål. Selv igennem stillebæltet ved ekvator, hvor Le Cléac'h var faretruende tæt på, holdt Gabart hovedet koldt.

Et andet liv

Gabart sejlede ind til en horde af vilde franskmænd, som er valfartet til den franske kystby. Da racet startede, var der mere end en million besøgende i Race Village, så Vendée Globe er en meget stor sportsbegivenhed i Frankrig. Francois Gabarts liv vil ændre sig radikalt efter sejren, og det bliver meget spændende at se hvad han kan præstere i fremtiden! En ting er sikkert: Alle dører står lige nu åbne for ham - sejlsporten har fået en ny darling.

Armel Le Cléac´h ventes i mål senere i aften, til en sikker andenplads.

 
SailGP

Highlights fra Cadiz

World Match Racing Tour

KDY Match Racing tilbage på verdenskortet - fra 0 til Grade 1...

Kort nyt

Orkan i Florida: Bådejere trodser vejret og sejler ud - se...

World Sailing

Russiske og hviderussiske officials taber appel - forbliver...

Kort nyt

Forbud mod sejlads ved de tre gaslækager i Østersøen

Surf

Caroline Küntzel vinder APP World Tour i Sydkorea

★ Artikel

★ Design: Er den grimme ælling også den hurtigste?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?