fbpx

Vendée Globe: Thomson i 45 knobs vind over Biscaya

Mens Race Village i Les Sables d'Olonne fester for Francois Gabart og Armel Le Cléac'h, er resten af feltet stadig på havet. Nærmest mål er Alex Thomson, som nu styrer direkte mod mållinjen. Han er på vej ind i Biscaya-bugten, som ønsker ham velkommen med vindstyrker på 40-45 knob. "En Open 60 er bare ikke noget fedt sted at være når det blæser 45 knob", siger Thomson. "Jeg er så forsigtig jeg kan, jeg vil bare komme i mål nu, og nyde min cheeseburger".

Vigtigt at leve

Jean Pierre Dick, som sejler uden køl, søger tilflugt under land længere syd, og holder stadig fast i håbet om at fuldføre. "Det er vigtigt at komme i mål", siger han, "men det er også vigtigt at overleve. Hvis jeg skal ud i 40 knobs vind, er det desværre ikke forsvarligt. Men jeg ved mere om et par dage - til den tid regner med at jeg har en beslutning."

Tre timer!

For dem der ikke fik det med sig i søndags: Vinderen Francois Gabart (Macif) satte ny rekord med 78 døgn, og blev efterfulgt af Armel Le Cléac'h kun lidt over tre timer efter. Det er det tætteste kapløb om sejren i racets historie! Alex Thomson ligger nu til en klar tredjeplads, en stor præstation eftersom han sejler i en båd som er en generation ældre end den, mange af konkurrenterne sejler. Thomson forventes i mål onsdag morgen.  

 
SailGP

Highlights fra Cadiz

World Match Racing Tour

KDY Match Racing tilbage på verdenskortet - fra 0 til Grade 1...

Kort nyt

Orkan i Florida: Bådejere trodser vejret og sejler ud - se...

World Sailing

Russiske og hviderussiske officials taber appel - forbliver...

Kort nyt

Forbud mod sejlads ved de tre gaslækager i Østersøen

Surf

Caroline Küntzel vinder APP World Tour i Sydkorea

★ Artikel

★ Design: Er den grimme ælling også den hurtigste?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?