fbpx

Vendée Globe : 3Di viste formidabel holdbarhed

Inkluder i Newsletter: Ja

Da Francois Gabart den 27. januar krydsede mållinjen som vinder af Verdens hårdeste kapsejlads Jorden rundt, solo-sejladsen Vendée Globe, var det ikke blot en imponerende sejr for den 29-årige franskmand, den yngste vinder af kapsejladsen nogensinde og med en rekordtid. Det var også en sejr for North Sails og deres 3Di-sejl.

78 døgn, to timer, 16 minutter og 40 sekunder tog det Francois Gabarts Open 60-klasse båd "Macif" at tilbagelægge 28.646 sømil. Det er en gennemsnitsfart på 15,3 knob med ufattelige strabadser gennem al slags vejr og vind over Verdenshavene, hvor sejlene blev udsat for alle tænkelige prøvelser.

Men hans 3Di sejl klarede prøven med glans og var med til at skære seks døgn og 53 minutter af den hidtidige rekord for kapsejladsen.

De første, der kom ombord efter målgangen i Les Sables d'Olonne brugte – ligesom den unge skipper og hans team – det samme rosende ord for at beskrive de hårdt brugte sejl: "Forbløffende!"

Forbløffende - "amazing!" - at sejlene efter 78 døgns rekord-sejlads Jorden rundt stadig var i fin form.

Startede med 3DL - nu 3Di

Det er en sejr for Norths Sails 3Di-teknologi, som revolutionerede sejlindustrien ved Americas Cup i 2007 i Valencia, hvor 11 af 12 både sejlede med 3DL. Siden har North Sails fortsat udviklingen af 3Di-sejlene for at gøre dem endnu mere holdbare og stabile til både den skarpe bane-sejlads og turen over oceanerne.

Med sejren i Vendée Globe kan North Sails og 3Di notere sig for tre triumfer i Jorden Rundt-kapsejladser i de seneste tre år: Først Barcelona World Race, så Volvo Ocean Race og nu Vendée Globe.

Det blev bedre endnu

Tre timer efter Francois Gabart fulgte sejladsens nr. to, Amel le Cléac'h i båden "Banque Populaire" også med 3Di formstøbte sejl – den tætteste målgang nogensinde mellem vinderne af Vendée Globe.

Og ligesom Francois Gabart brugte Amel og hans team ordet "forbløfffende!" for at beskrive sejlenes tilstand efter 78 døgns hård sejlads og mere end 28.000 sømil.

Bådmagasinet talte fredag eftermiddag med Mads Christensen.  "Du har mulighed for at møde os på bådudstillingen i Fredericia, hvor du kan få en 3Di snak, og se prøver på netop dette formstabile 3Di North Sail" slutter Mads Christensen

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *