fbpx

Vendée Globe: Dick i mål på fjerdeplads - uden køl...

Det lykkedes! 2.650 sømil igennem det nordlige Atlanterhav, og til sidst over Biscaya-bugten vinterstid - alene i en Open 60 uden køl. Den præstation vil indskrives i Vendée Globe-historien, og Jean-Pierre Dick er også en ualmindelig glad mand i dag.

Svære beslutninger

"Det er fantastisk at jeg faktisk lykkedes med at bringe båden med hjem, hele vejen. Jeg var stærkt i tvivl om hvorvidt det kunne lade sig gøre, og det var ikke let. Det var nogle meget svære beslutninger. Det er en stor sejr at jeg kunne fuldføre - og endda med et godt resultat, en fjerdeplads. Men sportsligt er det alligevel en fiasko. Jeg startede for at vinde, havde også chancen undervejs. Og så tabte jeg til sidst også min tredjeplads. Det vil jeg have svært ved at komme mig over..."

Tabte vigtigt sejl

Jean Pierre Dick var reelt den eneste, der var en trusel for Gabart og Le Cléac'h, som skiftedes til at føre og som også blev de to første i mål. Dick var foran dem begge på et tidspunkt i Sydhavet, da han mistede et vigtigt sejl, en hårdtvejrs-gennaker. Han fik også problemer i masten og måtte flere gange klatre op i den mere end 30 meter høje mast, i massive bølger. Efter at have tabt mere end 500 mil, fik han arbejdet sig ind på de førende, og manglede på et tidspunkt kun 100 mil. Men så mødte Dick nye tekniske problemer, og faldt igen tilbage. Så skete ulykken med kølen. Dick tilbragte tre døgn på en bøje i en spansk havn, mens en storm blæste forbi - ved den anledning måtte han hoppe i vandet i 35-40 knobs vind for at fortøje båden...

86 døgn

Dick har vundet Barcelona World Race to gange, og Transat Jaques Vabres tre gange, så han var bestemt regnet blandt favoritterne til at vinde dette Vendée Globe. Han endte med at bruge 86 døgn på turen jorden rundt. Det er tredje gang, en Vendée Globe-sejler fuldfører med en knækket køl - men aldrig før har nogen sejlet så langt uden køl, som Jean-Pierre Dick.