fbpx

Dongfeng var også faretruende tæt på revet

Inkluder i Newsletter: Ja

På grund af den tropiske cyklon samt det ændrede sejladsområde søgte feltet vest for området med alle revene, men alle bådene kom temmelig tæt på, især kinesiskwe Dongfeng, som kom faretruende nær det samme rev - Cargados Carajos Shoals - som Vestas strandede på.

Snakken har gået mellem sejlerne i Abu Dhabi, og især Dongfeng har i snakken blandt sejlerne erkendt, at de kom faretruende nær revet, før de opdagede det og kunne korrigere til en helt sikker kurs.

De kom heldigvis i dagslys, mens Vestas Wind, som var noget efter nærmede sig revet efter mørkets frembrud.

Dongfeng var kun én sømil fra revet, og hvis de var kommet om natten, så kunne deres skæbne eventuelt have været blevet den samme som Vestas Wind.

528 Dongfeng_wet and rough night

Kinesiske Dongfeng var kun én sømil fra den SW-lige spids af revet. Foto Yann Riou/Dongfeng

Dongfeng noterede om deres passage:

”Charles (red: Caudrelier, skipper) have bemærket dette rev nogle dage tidligere. Men det er værd at bemærke, at det er temmelig vanskeligt at finde. Faktisk er det sådan, at for at se det på de elektroniske kort, skal man zoome ind lige præcis på toppen af det. Men hvordan og hvorfor skulle du zoome ind på det, hvis du ikke ved at det er der ?”

Den førende båd Abu Dhabi rapporterede også om revet som et “wake-up call”, på det tidspunkt de passerede vest om revet zonen.

”Da vi passerede, talte vi om, hvor let det ville have været at ramme revet om natten. Heldigvis passerede vi området i dagslys. Det er meget vanskeligt at se det på de elektroniske kort, og om natte vil man naturligvis slet ikke se dem”, sagde Abu Dhabi’s skipper Ian Walker.

”Vi havde talt om revene et stykke tid, så vi var allerede temmelig nevøse over dette”, noterede Alvimedica’s navigatør Will Oxley, som var i det samme område som Vestes, dog lidt længere mod vest på det tidspunkt, hvor Vestas Wind ramte revet.

Bådmagasinets internationale site, www.sail-world.com har lavet et langt 3-delt interview med Chris Nicholson, hvor de første to dele af interviewet allerede kan findes herunder.

De tre artikler er baseret på et 80 minutter langt interview, hvor Chris Nicholson også går meget i detaljer om sin tanker og overvejelser, ikke mindst i løbet af den dramatiske nat, hvor besætningen naturligvis ikke kunne vide noget om de farlige omgivelserne på revet, hvor bølgerne konstant skyllede ind over.

Volvo Ocean Race: Chris Nicholson on the Team Vestas Wind disaster – Part 1 

Volvo Ocean Race: Chris Nicholson Interview - Part 2 - On the Rocks

Tredje del af interviewet forventes publiceret på www.Sail-world.com torsdag

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *