fbpx

Dansker vil deltage i Vendée Globe

Inkluder i Newsletter: Ja

Ole Larsen vil være den første danske kapsejler, som tager turen Jorden rundt ved kapsejladsen Vendée Globe i 2020. Som et vigtigt delmål vil han sejle 7500 kilometer over Atlanten i en anden international kapsejlads til efteråret 2017. Træningen frem mod de store sejladser foregår fra dette forår med base fra Udbyhøj Lystbådehavn.

Til daglig arbejder den 44-årige familiefar Ole Larsen som tømrer, men al fritid bruger han på sin store passion, en båd af typen Mini Transat 650. Med stor støtte og opbakning fra hustruen Gitte og fire sammenbragte børn i alderen 9-18 år, træner Ole til kapsejladsen Mini Transat 2017. Det er en barsk udfordring, hvor ene mand med sin båd dyster mod ligesindede om at komme først fra Frankrig til Caribien. Det er en farefuld og udfordrende tur på 4200 sømil. Kapsejladsen, der begynder i oktober 2017, tager 7-8 uger med et par ugers stop på De Canariske Øer.

Der skal virkelig sejles med præcision, hvor man udnytter bådens kapacitets til et maksimum. Går man over 100 procent af kapaciteten, går båd og udstyr i stykker. Sejler man under 95 procent, går det for langsomt. Det er blandt andet noget af det, som jeg skal træne", fortæller Ole Larsen.

769e05 Foto af Randers b den 1

Ole Larsens første mål er at deltage i Mini Transat i 2017.

For bedre at kunne træne har han fået båden flyttet til Udbyhøj, hvor Ole efter kun en halv times sejlads er ude i Kattegat og nemt kan sejle videre til Skagerrak, hvor den vigtige træning foregår. Bådpladsen har han fået sponseret af Udbyhøj Lystbådehavn.

Det er et spændende og virkelystende projekt, som kan være med til at sætte Udbyhøj og Randers på verdenskortet. Derfor har vi valgt at støtte op om Randersbåden, som Oles Mini Transat nu er blevet døbt", oplyser Christian Heibel Godsk, der er havnefoged i Udbyhøj Lystbådehavn.

Leder efter sponsorer

Skal Ole Larsens tur over Atlanten til næste år blive en realitet, har han dog brug for andre sponsorer og samarbejdspartnere. ”Jeg mangler blandt andet en del sikkerhedsudstyr, som nødsendere og redningsflåde, som jeg håber at finde sponsorer til", fortæller Ole Larsen, og fortsætter: ”Mini Transat er en kapsejlads, som typisk får stor bevågenhed fra mange medier i hele verden, så der er en god mulighed for at få opmærksomhed. Særligt i Frankrig er der massiv omtale af sejladsen, så er der eksempelvis en virksomhed med fokus på det franske marked, vil det være den oplagte mulighed”.

Første dansker

Ole Larsen kan blive første dansker som deltager i kapsejladserne Mini Transat over Atlanten og Vendée Globe, som går Jorden rundt, hvis hans plan lykkedes. I 2004 sejlede den første dansker Jorden rundt som en solo-sejlads. Flere har gjort det som en gruppe eller familie, men endnu har ingen dansker gjort det i forbindelse med en af de to kapsejladser. Som en del af forberedelserne tager Ole kursen mod Shetlandsøerne til sommer i et 1000 sømils kvalifikationssejlads med start og mål fra Udbyhøj. Du kan læse mere om projektet og følge forberedelsen på www.dansail.dk

 

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *