fbpx

Vendee Globe: Boss'en først over Ækvator

Inkluder i Newsletter: Ja

Ni dage syv timer og tre minutter gik der fra start og til Alex Thomson i hans Hugo Boss krydsede Ækvator, over 1 døgn hurtigere end den gamle rekord, som blev sat i racet tilbage i 2004/05.

Thomson skabte sit forspring, som lige nu er på små 60 sømil, ved at gå øst om en af øerne ved Kap Verde. De øvrige deltagere endte simpelthen i mindre vind, i læ af øen som Thomson var på den rigtige side af, og vupti – så var han stukket, og har ført Vendee Globe siden.

Efter Alex Thomson krydsede Ækvator i går aftes, forventer han som den førende båd at få mere vind, som naturligvis vil være med til at øge forspringet til forfølgerne, som alle i top fem består af ’Franske både’.

Status er, at kun én enkelt båd er udgået, ud af de 29 startende, og de førende både er kommet hurtigere og smertefrit gennem Kalmebæltet end tidligere, og holder vejrprognosen, så forventer de at passere Kap det gode håb allerede om yderligere 10 dage.

Når nu vinden øger, så rejser det uundgåelige spørgsmål sig. Kan grejet og specielt Hugo Boss med Alex Thomson holde hele vejen hjem?

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *