fbpx

Vendee Globe: Intens kamp om føringen - se også video

Inkluder i Newsletter: Ja

To både har fået et lille hul ned - HUGO BOSS er stadig i front, men Armel Le Cléac’h i hans Banque Populaire VIII begynder virkelig at snuse den kære Alex Thomson i kølvandet, kun 20 sømil efter Britten som har mistet styrbord foil.

De to kæmper en brag kamp tæt på ’is-linjen’ en kurve som er lagt ind som en begrænsning sejlerne skal overholde. Det var natten til fredag hvor Armel sneg sig nogle grader dybere mod is-linjen som gav ham fordelen, hvor kan fik cuttet en del af det forspring som Alex Thomson havde opbygget gennem de seneste par uger.

Kommer helt op?

Ifølge vores egen lille morgen status (lørdag, red) så ser det u som om HUGO BOSS er ved at løbe ind i lidt mindre luft. Hvor BOSS holder 11-12 knob, ja så sejler Banque Populaire VIII næsten 5 knob hurtigere lige nu, så det kunne tyde på vi får en lille form for opsamling i front.

Skærmbillede 2016 11 26 kl. 07.19.51

To er stukket. HUGO BOSS med Alex Thomson, og Banque Populaire VIII med Armel Le Cléac’h, begge søger så tæt på is-linjen, begrænsningen mod de brølende 40'ere og  ishavet, som ikke må krydses. Armel har kun 20 sømil op til Alex! 

Tre både er udgået

Tre ud af de 29 startende både er udgået, og den førende er ’skadet’ med, som tidligere nævnt, en stump foil i styrbord side som bare stikker ud.

Heldigvis for Alex Thomson så sejler de netop styrbord, en stor del af vejen ’hjem’ så Thomson er tilbage på sin bagbord foil, men at komme hjem som første båd og vinde Vendee Globe, på én foil, det har jeg svært ved at forestille mig.

Indtil da, med lige omkring 17.000 sømil igen, kan der ske meget endnu. Nyd nedenstående video, og se lige hvor hurtigt det går!

Stay tuned ...


J17 : 24 noeuds pour Sébastien Josse / Vendée... by VendeeGlobeTV

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *