fbpx

Vendée Globe - første båd passerer Kap Horn i dag

Inkluder i Newsletter: Ja

Fransk Armel Le Cléac'h forventes at være den første båd, der passerer rutens mest frygtede, men også mest længe ventede punkt Kap Horn. Det forventes, at Kap Horn bliver passeret i dag ved middagstid. Den franske skipper skal passere den berygtede sydligste spids af Sydamerika med den største føring siden januar 2001, hvor Michel Desjoyeaux førte over den engelsk skipper Ellen MacArthur. Der var dengang 600 sømil mellem dem. Armel Le Cléac'h har i skriven stund 734 sømil til Alex Thomson i HUGO BOSS.

For Armel Le Cléac'h vil det være tredje gang i succesrige udgaver af Vendée Globe, at han runder Kap Horn i top tre. I 2008-9 var han tredje båd bag Roland Jourdain og den endelige vinder Michel Desjoyeaux. Og i den sidste udgave, han var blot to og en halv time bag Victor François Gabart.

Alex Thomsons humør vil muligvis blive holdt oppe af forventningen om, at vejret efter Kap Horn endelig ser lidt mere kompliceret for Armel Le Cléach'h, der har må siges at have haft vejret og overgangsperioderne fra det en til det andet frontsystem på sin side. Men er det nok til at hente på franskmanden?

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *