fbpx

Vendée Globe: Slutspurten er i gang

Inkluder i Newsletter: Ja

Efter flere dages langsommelig sejlads i let vind mod nord, hvor franske Armel Le Cléac'h og britiske Alex Thomson for alvor har begivet sig ind i sidste fase mod Les Sables d'Olonne i Frankrig, er der igen kommet vind i sejlene og fart i bådene. Det blæser op mod 30 knob i området.

Armel Le Cléac'h har den seneste uges tid også været vidne til, hvordan hans forspring er skrumpet ind dag for dag-. De to skippere ligger med blot 85 sømil imellem sig. De har godt 1.100 sømil tilbage til målstregen, hvilket betyder, at man forventer, at de ankommer på torsdag. Indtil da vil de begge forsøge at presse hver eneste bid af hastighed ud af deres IMOCA 60 både.

Alex Thomson konkurrerer i Vendée Globe for fjerde gang. Hans mål har hele tiden været at blive den første brite nogensinde til at vinde solokapsejladsen Jorden rundt. Hvis han kan fortsætte med at indhente på Armel Le Cléac'h er der en reel chance for, at han kan realisere sit mål. Armel Le Cléac'h kommer dog ikke til at give sin førerposition fra sig uden kamp. Han er fast besluttet på at sikre, at han kan stille sig øverst på Vendée Globe podiet. De to seneste udgaver har han måtte nøjes med en andenplads. Armel Le Cléac'h har været i front siden den 2. december 2016.

Indenfor de næste 36 timer vil det være muligt at forudsige, hvilken kurs de to herrer vælger mod Les Sables d'Olonne - så skal vi for alvor være vidne til en sand opløbsstrækning.

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *