fbpx

Rivalerne slås de sidste 500 sømil

Inkluder i Newsletter: Ja

Med under 550 sømil til Les Sable d'Olonne i Frankrig er Vendée Globe gået ind i den allersidste fase for de to sejlere i front. Forrest finder man Armel Le Cléac'h, der har et forspring på 69 sømil ned til britiske Alex Thomson. Kapløbet til målstregen bliver en ren gyser - hvem kan vride mest fart ud af sin IMOCA 60? Hvem kan bevare overblikket? Hvem kan træffe de rette beslutninger?.

Ven

God fart

De to herrer har uden tvivl haft god fart i båden det sidste stykke tid. Så meget at det faktisk lykkedes Alex Thomson at sætte ny 24 timers hastighedsrekord. Den nye rekord hedder 536.81 sømil på et døgn. Den tidligere rekord på blev sat i 2012 af Francois Gabart og lød på 534.48 sømil. Vi kan dog forvente, at deres fart i bådene vil være mindre de kommende døgn, da de kommer ind i et mere vindfattigt område.

Sådan som vejrudsigten ser ud for området, så forventer arrangørerne stadig, at de kommer i mål på torsdag. Indtil da vil vi se Thomson og Le Cléac'h slås om at nå først over målstregen. Ved seneste opdatering den 17. januar 2017 klokken 15.00 går Thomson 17.1 knob, mens Le Cléac'h kun går 9.6 knob (målt over de sidste 30 sømil). Men kan Thomson stadig nå at hente nok på franskmanden i front?

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *