fbpx

Vendée Globe – ingen rekord

Related Articles: Bossen er tilbage , Helt som forventet – første båd ude , Løfterigt første døgn på verdens hårdeste
Inkluder i Newsletter: Ja

Referencetiden fra Les Sables d’Olonne til ækvator blev helt som forventet ikke slået, men der er gode prognoser for en hurtig tid til Sydafrika.

I 2016 brugte Alex Thomson i Hugo Boss 9 dage og 8 timer, mens det i år har taget knap 10 dage. Det positive for Alex Thomson er imidlertid, at han allerede er igennem kalmebæltet, og at vejrprognoserne for turen over Sydatlanten til Kap Det Gode Håb er gode.

Jean Le Cam – mangler foils
Samme prognoser er dårligt nyt for løbets hidtil store overraskelse veteranen Jean Le Cam i sin daggerboard IMOCA Yes We Cam fra 2006. For den stabile vind betyder, at hans yngre konkurrenter i moderne foilende både i ro og mag kan trimme ind og komme op at flyve. I tørre tal betyder det, at Jean Le Cam er 2-3 knob langsommere i gennemsnit. Lige nu er han på 4. pladsen og holder 10,6 knob, mens Charlie Dalin i Apivia på 3. pladsen holder 13,1 knob og på 5. pladsen er Kevin Escoffier i PRB noteret for 14,7 knob. For lige at færdigegøre top 5 ,så ligger Thomas Ruyant i LinkedOut på 2. pladsen han logger 18,4 knob – Hugo Boss-båden logger nu 18.1 og har et forspring på 71 sømil til LinkedOut, der er 35 sømil foran Apivia som er 10 mil foran Yes We Cam som har et længere forspring til PRB på 70 sømil.

Stor spredning efter 10 dage
Derfra er forfølgerne som nævnt i en tidligere opdatering delt ind i to grupper. Fra nummer 6 til 12 der er under 300 sømil efter Thomson, mens 13 til 18 er under 600 sømil efter. Derefter er der en gruppe nordvest for Kap Verde der er 1100 sømil efter og endelig ligger der en gruppe på seks både sydvest for de Kanariske Øer – disse er ca. 1500 sømil efter.

Charal – sig aldrig aldrig
Som rosinen i pølseenden startede Charal Jérémie Beyou mandag eftermiddag. Han har hele 2800 sømil op. Det bliver spændende at se om han kan holde humør og motivation oppe. Vendee Globes meteorologer har forudsagt at Charal har mulighed for at nå ækvator på 8 døgn og dermed slå Alex Thomson 2016 referencetid. Og i teorien har båd og skipper potentiale til at slå samtlige referencetider og endda komme i mål i hurtigste tid.

Det er dog de færrest om nogen der tror på, at Jérémie Beyou kan stå som vinder af Vendee Globe 2020-21. Man skal naturligvis aldrig sige aldrig. Det lykkedes således for Michel Dejoyeaux i 2008 at returnere til Les Sables med motorproblemer. Han genstartede to dage senere for at indhente samtlige konkurrenter og vinde sejladsen – dengang tog 84 timer, 3 timer og 8 sekunder.

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *