fbpx

Bossen i store problemer - måske

Related Articles: Bossen smider føringen, Helt som forventet – første båd ude , Løfterigt første døgn på verdens hårdeste
Inkluder i Newsletter: Ja

En mulig strukturel skade på Hugo Boss truer nu Axel Thomsons Vendée Globe.

Han lå på 2. pladsen, da Alex Thomsons hold lørdag aften meddelte Vendée Globe race ledelsen at der muligvis er strukturelle problemer med den sorte båd. Derfor sejler den nu med kraftigt reduceret hastighed mens der bliver arbejdet med at analysere, og komme med mulige løsninger på problemet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Vendée Globe at konstruktørerne hos VPLP er inddraget i problemløsningen.

Sejler med 1/3 speed
Natten til søndag har båden sejlet med en hastighed på cirka 5 knob - det halve af de nærmeste konkurrenter. Lige nu er Alex Thomson faldet tilbage på 3. pladsen 91 sømil efter den førende Thomas Ruyant i LinkedOut. Nr. to 37 sømil efter er Charlie Dalin i Apivia.

Det er endnu uvist om Alex Thomson kan fortsætte løbet, om han kan udbedre den formodede skade til søs eller om han må søge mod Rio de Janeiro, der ligger 800 sømil mod vest.

Jean Le Cam henter 50 sømil på Ryuant
De førende både er nu i lettere vind, hvilket har betydet at forfølgerne kan indhente noget af forspringet. Således er Jean Le Cam på 4. pladsen 260 sømil efter søndag middag - han har taget ca. 50 sømil tilbage.
Vi afventer i spænding en udmelding fra Alex Thomson og Hugo Boss teamet, og håber at han kan fikse problemerne til søs, og forblive i racets top.

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *