fbpx

Boris Herrmann på podiet?

Related Articles: De første 14 båden rundt om Hornet, Første båd har rundet Kap Horn, Vendee Globe – en letvejrsudfordring?

Endnu en utrolig uge er gået i Vendée Globe som lige nu er mere åbne end nogensinde.

Da vi senest opdaterede havde Yannick Bestaven et komfortabelt forspring på hele 428 sømil, efter han kun havde truffet rigtige rute-valg siden det Indiske Ocean. Det fik en ende, da han valgte en mere østlig rute end konkurrenterne på langs den Sydamerikanske østkyst, hvorefter forspringet skrumpede dag for dag. I dag er 1.pladsen og de 428 sømil vekslet til en 6. plads og en afstand på 95 sømil til den førende Charlie Dalin.

Ni både ligger helt tæt
Kampen om podiet er ræs mellem 9 både, der ligger inden for 227 sømil. Og med 4000 sømil tilbage til målet i Les Sables – så alt kan ske … for at bruge en kliché.

To sejlere har markeret sig med bemærkelsesværdig sejlads. Lige nu er det tyske Boris Herrmanns præstation, der stikker ud. Han har sejlet sig op fra en 11. plads til den øjeblikkelige 3. plads, blandt andet fordi han har valgt en mere østlig rute, men også fordi hans båd tæt på 100% funktionsdygtig og fordi han har sparet så sejlgarderoben, og har flere næsten ubrugte sejl klar til løbets afgørende fase. Husk også her, at Herrmann har 6 timers godtgørelse i banken efter redningen af Kevin Escoffier.

Louis Burton tilbage i toppen
Den anden skipper, der skal fremhæves er Louis Burton, der som tidligere omtalt valgte et stop-over på 8 timer på Macquarie Island for at reparere bl.a. storsejl-tracket. Det er nu historie og Burton ligger på 2. pladsen kun 20 sømil efter Dalin.

Modsat Boris Herrmann har flere af bådene i spidsen af løbet større eller mindre skader på foils og ror, hvilket gør at de ikke kan udnytte bådenes fulde potentiale. Når det er sagt er boatspeed kun et element af mange i at gennemføre og vinde Vendée Globe. Vigtigst er det at vælge den rigtige rute og at kunne sejle båden, så den ikke bryder sammen. Forude venter nu Kalmebæltet og siden masser af lavtrykspassager i Nordatlanten – vi venter i spænding.

Løbet havde i denne uge endnu et drop out da Isabelle Joschke mistede styringen over svingkølen og måtte droppe sejlene og udgå.