fbpx

Den afgørende fase

Det er sidste gang vi opdaterer om fredagen for bådene er i mål i løbet af kommende uge.

Lige nu er der seks både, der kæmper om podiet, men først skal de frem til den måske afgørende layline, hvor de kan vende over på bagbord og pege næsen mere mod vest og målet i Les Sables d’Olonne.

De seneste døgn har tilhørt Louis Burton. Han har holdt en længere og mere vestlig rute, som nu ser ud til også at have været hurtigere. Lørdag morgen er han på 2. pladsen kun 10 sømil efter den førende Charlie Dalin i Apivia.

På 3. pladsen er tyske Boris Herrmann placeret. Han ligger godt til, men er klar over, at løbet er i en afgørende fase. Det er afgørende, at han når at komme med over på bagbord halse i den mere nordlige vind sammen med de to forreste. Men der er en reelt risiko for, at han bliver hængende på en nordlig kurs. Sker det bliver han bliver hentet af Thomas Ruyant, Damien Seguin og Yannick Bestaven, da de ligger i en mere østlig position som kan viser sig fordelagtig.

Alle 100% klar til sprint
Fælles for top 6 er, at alle har både, der er tæt på 100% til de sidste 1700 sømil. Sådan er det blandt andet fordi, det bliver på bagbord halse og dermed på styrbord foil, hvor både Dalin og Ruyants både er fuldt flyvedygtige.

Boris Herrmann kunne fortælle, at hans båd fredag performede optimalt i 12-14 knobs vind, hvor han gik 15-16 knob – imponerende. Bagude i feltet har Pip Hare være i mastetoppen, efter hun har repareret sit vindinstrument som hun nu har monteret igen, hvilket har resulteret i en fuldt funktionsdygtigt selvstyrer.

Vi opfordrer til at følge med i den afgørende dage af denne exceptionelle udgave af Vendee Globe. Der kommer flere opdateringer her på sitet.

Se alle vores historier om, og fra - Vendée Globe via linket her

vg status
Tættere har Vendée Globe aldrig været. Har Louis Burton lavet en geni-streg, og sejlet i stor-bue uden om feltet i front? Om få dage får vi svaret, lige nu er han nummer to, men med en skærende kurs kan førstepladsen være inden for rækkevidde. Seneste nyheder

Ainslie og Team GBR i big hit - se video

★ Cruising i rekordfart - på tre ben

Sail GP: GP for Giga Potent


SailGP

Vejrguderne ubarmhjertige – hvor er det ærgerligt...

SailGP

Ainslie og Team GBR i big hit - se video

★ Artikel

★ Cruising i rekordfart - på tre ben

SailGP

Sail GP: GP for Giga Potent

SailGP

Lokale sejlklubber får besøg af de 'store rockstars'

Kapsejlads

Contender: Armbrust skal forsvare titlen på Attersee

SailGP

Nathan Outteridge - back in the game

Tursejlads

Ny rekord for antal gæstesejlere til solskinsøen

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?