fbpx

Pensioneret stjernesejler køber strandet superbåd

Related Articles: Alex Thomson i fedt PR stunt, HUGO BOSS og Alex Thomson i nyt halsbrækkende stunt, Shitstorm får Banque Populaire til at trække sig, The keel walk - Alex Thomson spadserer en tur....se film!
Inkluder i Newsletter: Ja

Næste kapitel i sagaen om Banque Populaire og den nybagte mor og skipper Clarisse Cremer (læs første kapitel her) er netop tikket ind på redaktionens faxmaskine:

Den franske storbank og storsponsor i sejlsport trak for nyligt stikket for Clarisse Cremers Vendée Globe-deltagelse, på grund af hendes graviditet og fødsel – og blev ikke overraskende ramt af en middelsvær mediestorm. Clarisse Cremer er en dygtig og sympatisk professionel sejler, og hendes båd er meget hurtig.

clarisse cremer
Clarisse Cremer blev vred, da hun blev sat af båden. Det blev publikum også.

Alex Thomson ny ejer
Nu er det så ikke hendes båd mere, men bankens. Og seneste nyt i sagen er, at selveste Alex Thomson har købt den. Thomson er den ikke-franskmand som har været tættest på at vinde Vendée Globe, men er måske mest kendt for sine spektakulære havarier og lige så spektakulære medie-stunts 'walk the keel' / 'jum from the mast' samt hans sidste 'kite-stunt'

Alex Thomson havde et mangeårigt og succesfuldt samarbejde med Hugo Boss, men i oktober 2021 stoppede det: Alex Thomson trak sig tilbage og stoppede karrieren. Uden at have nået sit livs mål, den Vendée Globe-sejr han knoklede for i 20 år, og faktisk næsten fik et par gange.

alex thomson profile sailing
Alex Thomson og Hugo Boss: Et af sejlsportens mest succesrige parløb nogensinde.

Hvem skal sejle den?
Nu er så spørgsmålet: Hvad skal han med den båd? Vil han alligevel sejle Vendée Globe en gang mere? Kunne han alligevel ikke lade være? Der er tid nok til start (halvandet år, red.), og båden er som sagt hurtig nok til at vinde. Eller er det et gentlemans-træk vi ser, hvor Thomson vil hjælpe Clarisse Cremer til alligevel at starte?

Der er nemlig signaler fra Vendée Globe-ledelsen om at de meget gerne ser Cremer på startlinjen.

course au large imoca banque populaire thierry martinez 363
IMOCA'en Banque Populaire er en af flere offshore-både sponsoreret af den franske bank.

Thomson, Cremer – eller en helt tredje?
Nu har de nok hellere ikke noget imod at se Alex Thomson starte for sjette (!) gang. På den anden side har Thomson tidligere snakket om at han vil bruge sin erfaring, sit netværk og sin utrættelige drive til at hjælpe en anden skipper i det forestående Vendée Globe.

Men altså: Hvem skal sejle Banque Populaire? Alex Thomon, Clarisse Cremer –  eller en helt tredje person?

Vi får se.

Hvis du i øvrigt er nysgerrig på hvad sådan noget koster, så er det vist i omegnen af 35 millioner kroner. Årlige driftsomkostninger for et Vendée Globe team ligger på ca 20 millioner kroner.
Udvalgte artikler *