fbpx

Vendée Globe-vinder går i mål på søndag

Det er nu 75 dage siden, at 20 spændte og håbefulde solo-sejlere lagde uf fra Les Sables d'Olonne. Foran lå en sejlads jorden rundt - og allerede nu er de første både så tæt på at være tilbage igen ved udgangspunktet, at de næsten kan dufte champagnen. ETA lige nu for førende Francois Gabart (Macif) er søndag. Det vil blive ny rekord for sejladsen.

"Kun" 8 både udgået

Undervejs er feltet reduceret til 12 både. Det er faktisk et helt pænt resultat, sidste gang kom ca. samme antal både i mål - men den gang startede hele 30 både! Vi er dog ikke færdig endnu, og især én sejler er alvorlig truet. Som vi skrev her på siden forleden, så tabte tredjeplacerede Jean-Pierre Dick kølen i tirsdags. Tro det eller ej, han er stadig med i sejladsen!

Svært valg for Dick

Dick har seks-syv tons vandballast til at hjælpe sig, så han kan faktisk godt sejle uden køl på kryds. Men stor sø og slør eller læns er faktisk det farligste han kan få, rent vejrmæssigt. Han befinder sig i en svær og ikke mindst farlig situation, for der er 35-40 knobs vind forude, og fem meter bølger. Dick sejler lige nu mod Azorerne, og udskyder afgørelsen om eventuelt at fortsætte, til han er så langt. Vælter båden, er det klart en livstruende situation.

Sensationel vinder?

Men sejler-verdens øjne - og en stor del af Frankrigs øjne - er rettet mod den unge, fantastisk succesfulde Francois Gabart. Hvis han vinder, vil det være en sensation. Det er første gang han sejler Vendée Globe, han er 28 år gammel - men hans mentor og rådgiver er Michel Desjoyeaux, som vandt forrige gang. Så han har nydt godt af en meget kompetent herres viden og kompetence!

Sidste udkald for Armel

Armel Le Cléac'h (Banque Populaire) har presset Gabart hele vejen,og har i perioder været foran. Men lige nu er der næsten 100 mil mellem de to, og Gabart er på vej ind i stærkere vind. Så tiden er ved at løbe ud for Le Cléac'h.

Thomson sigter mod tredjeplads

Alex Thomson (Hugo Boss) presser på fra en fjerdeplads - han vil formentlig klare tredjepladsen, selv om Dick fuldfører uden køl. Langsomt haler han ind på den skadede konkurrent, men der er stadig 120 mil mellem de to.

Fiskeskibe og hårdt vejr

Fokus for de første både lige nu er at undgå kollisioner med skibe, eller få skader på båden som vil sætte dem ud af spillet her i sidste fase. Der er rigtig meget trafik forude, blandt andet fiskebåde uden AIS - og ikke mindst hårde forhold i Biscaya - så der kan stadig komme drama, inden de to første både er i mål søndag...
Kort nyt

Monsterbølge rammer krydstogtskib - passager omkommet 

Kort nyt

Garmin Round Denmark Race: Mega interesse for 'The Guide'

Kort nyt

Sejlsport fra 'All over the world' - se video

Kort nyt

Ny bådbrand midt i København: Sort røg væltede ud

Kapsejlads

Distance: Deltag i gratis online seminar

Kort nyt

Nødblus udløste stor eftersøgning

Havne

300 'havnerødder' samlet i Vingsted

America's Cup

Efter 'big crash': American Magic tilbage på vandet - se video

Udvalgte artikler *


Produktnyt