fbpx

Alex Thomson standby ved konkurrent uden køl

Det er et eksempel på god sportsånd og godt sømandskab, der lige nu udspiller sig i farvandet lige syd for Azorerne. Alex Thomson (Hugo Boss) havde chancen for at passere Jean-Pierre Dick (Virbac-Paprec) og selv indtage en sikker tredjeplads. I stedet valgte han at sejle længere mod øst, for at være tæt på Dick. "Jeg vil ikke lade dig være alene nu", skriver Thomson til Dick. "Jeg sejler ned til dig og er standby mens du bommer, og følger dig ind i den stærke vind som er på vej."

Dick takker

Jean Pierre Dicks køl knækkede af for nogle dage siden. Han valgte at fortsætte sejladsen, i håb om at kunne fuldføre. På tidspunktet for ulykken var der 2000 mil igen til mål. Dick sejler med vandballast, men uden køl er der fare for at han vælter. Han takker sin konkurrent, og siger at Thomson må passe godt på sin tredjeplads. Der er dog stadig lang tid til den er truet.

Vinder i mål søndag?

For dem der ikke har fulgt med i den seneste udvikling, så nærmer Vendée Globe sig sin afslutning. De to førende - Francois Gabart (Macif) og Armel Le Cléac'h (Banque Populaire) - var faktisk ventet i mål i dag lørdag. Men Gabart har stadig ca. 350 sømil igen til mål her tidlig lørdag aften. Dog sejler han tyve knob, så med den hastighed er han inde søndag formiddag. Et brag af en velkomst venter Gabart, hele Frankrig er på den anden ende - Race Village i Les Sables D'Olonne er allerede fuld af et festende publikum. Alle venter de på Gabart - og den jagtende Le Cléac'h, der ligger få timer efter.