fbpx

... og så var de 18. Vendée Globe-deltager påsejlet af trawler

Kito de Pavant, skipper på Groupe Bel, er i god behold, på trods af omfattende skader på båden. Han blev påsejlet af en trawler ud for Portugals kyst i morges, og er lige nu i færd med at sejle mod Cascais ud for Lissabon.

Omfattende skader

Båden er udstyret med udriggere, som bærer overvantene langt udenfor rælingen, og på bagbord side er de knækket, melder holdet bag båden. Masten har skipper de Pavant foreløbig formået at redde, men der er omfattende skader på bovspryd, dæk og øverste del af fribordet, ligeledes på bagbord side. 

AIS ikke aktiveret?

I følge skipperen på den portugisiske trawler der ramte Groupe Bel, var AIS-senderen om bord hos Kito de Pavant ikke aktiveret. Forholdene i området er rimelige, med 20 knobs nordvestlig vind og en bølgehøjde på 2,5 meter.

Gabart stadig i front

Francois Gabart, det unge stjerneskud der har ført siden start i lørdags, beholder sin føring, men er presset af Vincent Riou (PRB) og Armel Le Cléac'h (Banque Populaire). De har valgt en mere vestlig rute, mens Gabart foreløbig fortsætter mod syd. Feltet på tyve både er nu reduceret til atten, efter at Marc Guillemot (Safran) og nu altså Kito de Pavant har måttet udgå med skader. 
SailGP

Highlights fra Cadiz

World Match Racing Tour

KDY Match Racing tilbage på verdenskortet - fra 0 til Grade 1...

Kort nyt

Orkan i Florida: Bådejere trodser vejret og sejler ud - se...

World Sailing

Russiske og hviderussiske officials taber appel - forbliver...

Kort nyt

Forbud mod sejlads ved de tre gaslækager i Østersøen

Surf

Caroline Küntzel vinder APP World Tour i Sydkorea

★ Artikel

★ Design: Er den grimme ælling også den hurtigste?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?