fbpx

Vendée Globe: Louis Burton tilbage til start - forsøger reparation

Louis Burton (Bureau Vallée) er i gang med de 700 sømil tilbage til start i Les Sables d'Olonne. Efter et forholdsvis overfladisk sammenstød med en trawler natten til onsdag, blev bagbord overvant beskadiget. Masten står, og båden kan sejles, men ikke på bagbord halse.

Specialfremstillet del

Planen er at nå tilbage så hurtigt som muligt, bytte vantet med et nyt, og genoptage sejladsen. Men vinduet for omstart lukker kl. 13.02 tirsdag 20. nov. - og det kan blive svært at nå. Problemet er at der må produceres en speciel del til riggen, som normalt tager tre uger at fremstille. Routingen p.t. siger at der er fire dages sejlads til Les Sables d'Olonne, men det indebærer en del sejlads på bagbord halse. Den kan båden ikke klare, med den skade den har i riggen.

Føles uretfærdigt

"Jeg er chokeret og deprimeret over det der er sket", siger Burton. "Jeg sejlede i 30-35 knobs vind, store bølger, og med en fart på ca. 20 knob da det skete. Jeg fik en lille lur i cockpit. Pludseligt drejede jeg hovedet og så en trawler stryge forbi. Jeg sprang op og checkede skroget for lækage, og sikrede derefter riggen.Senere, i dagslyset, sendte jeg foto til mit shore crew, og det blev klart at vi ikke kunne fortsætte. Det her er meget smertefuldt og svært at komme sig over, efter al den investering vi har gjort i projektet. Du tror ikke det kan ske. Det føles uretfærdigt!" 

Film med Kito de Pavant

Mens Louis Burton altså stadig har et håb om at fuldføre, er spillet over for den anden båd som ramte en portugisisk trawler, Kito de Pavant (Groupe Bel). I filmen her kan du se ham vise skaden og fortælle hvordan det foregik. Der er delvis engelsk oversættelse. Dette er altså ikke Burton, men de Pavant - som er definitivt ude af sejladsen. Vi beklager den tåbelige reklame først i filmen... 


Les images de Groupe Bel après l'accident by VendeeGlobeTV