fbpx

Vendée Globe-favorit må opgive - 13 tilbage

Inkluder i Newsletter: Ja

Vincent Riou (PRB) er en af verdens bedste solosejlere, og indtil meldingen i dag, blandt favoritterne til at vinde Vendée Globe. Han er også den eneste i feltet, der tidligere har vundet sejladsen - det skete i 2004-05.

Rig i fare

I lørdags, tidligt om morgenen lød det et brag om bord på hans båd, PRB. Riou sprang på dæk. I kølvandet nåede han at se en halvt sunket metalbøje, som de bruges i havneanløb og lignende, forsvinde agterud. En knapt halvanden meter langt stykke på styrbord side, næsten ude i stævnen, var slået ind og delamineret. Riou mente at skaden kunne laves på vandet, men senere viste det sig at et kulfiberkabel der holder styrbord overvant også var delvis revet over. Denne vitale del holder hele riggen oppe.

Tung beslutning

Efter at have forsøgt alle muligheder for en reparation, i samarbejde med sit shore crew, måtte den tidligere Vendée Globe-vinder i dag meddele, at han trækker sig fra racet. "Min beslutning er baseret på om jeg kan sejle sikkert igennem sydhavet eller ej. Og jeg må indse, at det kan jeg ikke. Det er en frygtelig tung beslutning - jeg følte mig godt til pas i racet, jeg ved at båden er en af de hurtigste, og den kommende kamp i sydhavet ville jeg have gjort hvad som helst for at være en del af."

13 både tilbage

Riou sejler mod Salvador de Bahia, Brasilien, og vil ankomme om ca. tre dage. Polske Gutkowski opgav for nogle dage siden, efter massive problemer med sine autopiloter - dermed er feltet nede på 13 både. I front stadig Armel Le Cleac´h (Banque Populaire),  og lige efter Jean Pierre Dick (Paprec Virbac 3), Francois Gabart (Macif), Bernard Stamm (Cheminées Poujoulat) og Alex Thomson (Hugo Boss). Derefter et spring til næste gruppe, hvor Mike Golding (Gamesa) ligger bedst an.

 

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *