fbpx

Danske Trifork joiner de to sidste spint-etaper

Related Articles: 'Kirke' stiger om bord - klar til Sprint Cup, Aarhus klar til at modtage fire Ocean Race-både - femte ankommer på containerskib, Drama fra første sekund i verdens længste etape, The Ocean Race: VO65-klassen ikke godkendt til Sydhavet
Inkluder i Newsletter: Ja

Næste Stopover i The Ocean Race er i Aarhus, hvor de fire kapsejlende Imoca’er forventes at ankomme ultimo maj. Sidste båd i det felt, Guyot Environment Team Europe ankommer på containerskib, efter at have mistet masten på turen fra Itajaí i Brasilien til New Port RI. Det var den anden båd som smed masten på denne etape – den første, team Holcim forventes klar til start fra New Port RI på søndag.

Sprint Race
Og når The Ocean Race rammer Aarhus, så genoptages det Sprint race, som blev etableret for de gamle VO65’ere, som indtil videre har sejlet én etape, fra starten i Alicante til Kap Verde. Her deltager seks VO’65ere i et race-i-racet, tre etaper her på den nordlige halvkugle. Det var oprindelig planen at VO65’erne skulle have deltaget i den fulde Jorden Rundt sejlads, men bådene kunne ikke godkendes af forsikringen, til at sejle på den sydlige halvkugle.

Dansk deltagelse
Men anden etape af de tre i Sprint racet bliver altså med dansk deltagelse, for onsdag aften blev det officielt, at danske Trifork, med Jens Dolmer og Bouwe Bekking tilslutter sig det Portugiske team Mirpuri, for at deltage i de to sidste etaper fra Aarhus til Haag – og igen fra Haag til Genova, hvor The Ocean Race slutter. Bekking deltog faktisk i første Sprint etape om bord på team Jajo, samme team som Martin Kirketerp vil være en del af når starten går fra Aarhus.

Mirpuri udgik af første etape, efter at have misset et mærke i Gibraltra-strædet. Det var tekniske problemer om bord, som skabte udfordringer for Mirpuri, og teamet er derfor placeret sidst blandt de seks.

Der bliver altså brug for den rutine og stærke kompetence som Bekking / Dolmer kan tilføre teamet. Hvem der ellers vil være med om bord er endnu ikke officielt, men her på Bådmagasinet forsøger vi naturligvis at finde ud af om der bliver plads til flere danske sejlere, når InPort race sejles den 4. juni - og når starten på tredje sprint etape går fra Aarhus til Haag den 8. juni.

Stay tuned...


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Udvalgte artikler *