fbpx

Franske Guyot vinder kapløb med tiden

Inkluder i Newsletter: Ja

Da Guyot Environnement  – Team Europe; i går tirsdag kunne afslutte reparationsarbejdet på IMOCA 60eren var det efter at have klaret en Mission Impossible opgave. Det betyder, at holdet når frem til Aarhus til starten på 6. ben, i morgen torsdag den 8. juni hvor starten går kl. 18.

Som billede på den støtte holdet har oplevet, mødte Kiels borgmester Dr. Ulf Kämpfer op til den spontane afskedsfest på molen ved Knierim Yachtbau hvor de omfattende reparationer blev udført. 

Låner mast af konkurrent
Båden tabte masten natten mellem 8 og 9. maj ud for den amerikanske kyst. Den ankom herefter med nødrig til Halifax i Canada. Her trådte shipping virksomheden Cag Pindar til. Båden fik en dækslast-plads til Europa 21. maj. The Ocean Race og holdene i racet har støttet op om at få båden tilbage i kapsejladsen. For eksempel stillede 11th Hour Racing deres reserve-mast til rådighed på gode betingelser, som det hedder. Også finansiering af det omfattede reparationsarbejde blev muliggjort af kræfter uden for det lille franske hold.

Økonomi på andenpladsen
Gunnar Knierim og Steffen Müller, er chefer for Knierim-værftet i Kiel. De har blandt meget andet bygget den legendarisk Illbruck.

"Vi var klar til sådan en brandsluknings-mission. Det er det, vores job handler om. Økonomisk tænkning indtager kun andenpladsen her. Da yachten ankom hertil, gik vi til arbejde med stor entusiasme. Det er super at være med i dette projekt. Endelig er der en rigtig racerbåd i hallen igen,” udtalte Gunnar Knierim.

Nye foils – nye problemer
Selvom det i udgangspunktet ”kun” handlede om en ny mast, var skaderne på båden større end som så. For båden havde allerede problemer på 3. ben, hvor man kort efter starten fra Cape Town måtte udgå med strukturelle problemer.

Båden er Alex Thomsons 2015 udgave af Hugo Boss. Den er siden blevet udstyret med nye foils, men det gav nye problemer. ”De nye foils betyder, at båden står anderledes i søen. Dermed er de oprindelige forstærkninger, der optager stødene fra bølgerne ikke meget værd, da de sidder for langt fremme. Båden blev ramt længere agter og begyndte her at delaminere,” fortæller skipper Benjamin Dutreux til Bådmagasinet. ”Der er flere ældre IMOCAer, der er blevet refittet med nye foils, så de franske bådebyggere er glade for de erfaringer, vi har gjort os ved at deltage i The Ocean Race,” siger han med et lidt anstrengt smil.

Se den omfattende To Do liste
Et internationalt hold af bådebyggere arbejdede hårdt for at få mast og båd klar. Og det var ikke småting der skulle til. Da masten knækkede, fik skroget samt folier og ror også skader. Otte bådebyggere arbejdede dag og nat på to skot inde i båden. Kølophænget blev også repareret, hvilket satte yderligere to bådebyggere i arbejde i tre dage. Det nøgne maste-rør fra 11th Hour Racing skulle monteres med beslag, ledninger og teknisk udstyr (f.eks. radar og overvågningssystem, red.), det hele skulle tilpasses båden. Storsejlet fik nye sejlpinde. Herefter kom båden ud af hallen, fik hængt køl og folier på igen. Først mandag aften blev den sat i vandet i Kielerkanalen. Tirsdag blev masten monteret og sejlene hejst . og om kort tid anløber båden havnen i Aarhus. Ganske imponerende.

Vi krydser fingrene
Om alt går vel får besætningen på etapen; Benjamin Dutreux, Robert Stanjek, Annie Lush og Phillip Kasüske og Gauthier Lebec et snarligt gensyn med Kiel, hvor der forventes Fly By action fredag. Her rundes en bøje tæt på land i den tyske sejlerhovedstad (som vi så det i Aarhus under den seneste Volvo Ocean Race). Herefter går bådene igen mod nord for at runde Skagen og gå mod næste stop-over i Haag.


Galleri

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Kapsejlads

Hveen Rundt 'by night': Klassiker i fantastisk efterårsvejr -...

Kort nyt

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...

Kort nyt

Delfinen Lucas som en påmindelse om at passe på naturen

★ Artikel

★ Masser af sjov og aktiviteter i Roskilde Sejlklub

Udvalgte artikler *