fbpx

Ocean Race: På vandet med en IMOCA – se video

Inkluder i Newsletter: Ja

Vi har alle sammen set billeder og videoer af de højteknologiske fartmasiner, som kan sejle jorden rundt og tilbagelægge op til 641 sømil på et døgn (ifølge seneste verdensrekord, sat på foregående etape af Malizia). Det er godt 26 knob – i gennemsnit!

Senere i dag går starten på næste etape, en sprint etape til Haag i Holland, hvor de enkelte teams forventer at være fremme efter tre døgns sejlads. Det bliver en udfordrende etape, da det for disse både nærmest vil blive opfattet som indenskærs-sejlads - en masse øer, og med meget trafik. Sejlerne forventer ikke at få sovet meget det første døgn.

Og...

img 6366 
Boris Herrmann skuer ud over Aarhus-bugten. Er der mere vind på vej?

Hvordan gør man?
Men hvordan er det at sejle sådan en? Hvordan ser der ud om bord, hvordan sejler mandskabet på fire egentlig en IMOCA? Det fik jeg lov at se live, da vi kom med på en såkaldt Pro Am-sejlads i Aarhus. Du kan se lidt af det i videoen nederst i artiklen her.

img 6380

img 6373

Ude at sejle med verdensrekordholderen
Vi sejlede netop Malizia, verdenrekordholderen, og skipper Boris Herrmann var med om bord. Vi havde ikke helt vind nok til at foile, men kom da op på 17 knob, selv om vindstyrken kun lå på 8-9 knob - 4-5 m/s.

Herrmann lod endda Bådmagasinets udsendte styre båden på et tidspunkt, og selv om det var mange kræfter at holde i hånden, virkede båden perfekt balanceret og let at styre. På offshore-etaperne styrer autopiloten stort set hele tiden, mens der arbejdes intenst i ”kælderen”, hvor de hundredevis af liner og elektroniske datapunkter er organiseret meget omhyggeligt og i gode arbejdspositioner. Som du kan se, er der alligevel noget at holde styr på!

Se video her:

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Kapsejlads

Hveen Rundt 'by night': Klassiker i fantastisk efterårsvejr -...

Kort nyt

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...

Kort nyt

Delfinen Lucas som en påmindelse om at passe på naturen

★ Artikel

★ Masser af sjov og aktiviteter i Roskilde Sejlklub

Udvalgte artikler *