fbpx

Bouwe Bekking tilbage - interview...

Inkluder i Newsletter: Ja

En af de mest erfarne havkapsejlere Bouwe Bekking, der er bosat i Gilleleje tager et enkelt ben på The Ocean Race fra Aarhus til Haag.

Det bliver den sidste dans med one design VO 65eren, der af Ocean Race bliver sendt på pension når sejadsens sidste ben slutter i Genova i Italien.

Bouwe Bekking er imidlertid kun med på benet til Haag, da hen er optaget i anden kapsejladssammenhæng i England men har ser frem til turen især efter Kattegat er klaret og Skagen passeret. Han er således en af en besætning på i alt 12 personer på båden Mirpuri/Trifork Racing Team blandt andre er Jens Dolmer og en hasteindkaldt Iben Nielsby Christensen, der mest er kendt for sine meritter i 49er.

Først til Haag
Bouwe Bekking tror at Kattegat endnu engang kan blive afgørende hvem der kommer først til Haag.

– Det bliver meget let i starten og jeg tror det kan blive afgørende at få sig placeret så man får vinden først. For der er lovet op til 25 knob vind på Skagerrak og i Nordsøen, siger Bouwe Bekking.

For ham er det en naturlig udvikling at VO65erne nu går på pension.

– Med de små besætninger på 4 personer plus en medieperson vil det blive betydeligt sværere for de unge at komme til at sejle rigtig havkapsejlads. Men altså life goes on. Jeg har prøvet at sejle IMOCA 60 og jeg må sige at det er sjovt.

Ruten er …

Modsat IMOCA 60erne, der skal forbi Kiel går ruten fra Aarhus og direkte nordover. Nærmere bestemt forbi Læsø, forbi Skagen til et mærke ved Norges sydkyst over Nordsøen til et mærke ved Skotland, tilbage til dansk farvand inden det går mod målet i Haag,

Jeg tror det bliver cirka 500 sømil, det bliver sjovt. Jeg ser frem til at sejle sammen med hele seks andre danskere på båden og forhåbentlig have et godt resultet, siger Bouwe Bekking.

Du kan se hele interview med Bouwe Bekking på Bådmagasinets Facebook-side her.

SailGP

Kan Sehested & Co. rejse sig?

Kapsejlads

X-Yachts samler endnu en gang alle 'stjernerne' i Skovshoved

World Match Racing Tour

WWMRT: Flot flot start på årets finalestævne - se stort...

Kapsejlads

Hveen Rundt 'by night': Klassiker i fantastisk efterårsvejr -...

Kort nyt

Ny udstilling: Små skibe - store fortællinger

Kapsejlads

Star VM: Ramt af to dages vindstille..!

Kapsejlads

WWMRT: Se finalerne fra 'roof-top' terrasse

Tursejlads

Skærgården: Forbud mod ankring i naturhavne kan være på vej -...

Kort nyt

Delfinen Lucas som en påmindelse om at passe på naturen

★ Artikel

★ Masser af sjov og aktiviteter i Roskilde Sejlklub

Udvalgte artikler *