fbpx

11th Hour Racing søger godtgørelse

Inkluder i Newsletter: Ja

Efter den fatale og fuldstændig ufattelige kollision mellem Guyot og 11th Hour Racing måtte begge både udgå af sidste etape fra Haag til Genova. Seneste melding lyder på at skipper Charlie Enright og hans 11th Hour Racing team har søgt godtgørelse.

Får 11th Hour et gennemsnit af deres placeringer tidligere i løbet, så får de virkelig glæde af den sejr på etapen fra Newport RI til Aarhus som talte dobbelt. 33 point har teamet samlet sammen på 7 etaper, hvilket giver 4,71 i gennemsint, rundes op til hele, betyder det 5 point, rundes ned – ja til 4, og så vil 11th Hour Racing slutte på enten 37 eller 38 point i den samlede stilling.

Nummer to i løbet Holcim, som lige nu fører sejladsen på vej mod Genova er noteret for 31 point, og får 5, hvis de vinder etapen til Genova, og vil altså i dette tilfælde slutte på 36, hvilket vil betyde samlet sejr til 11th Hour Racing.

Skulle der blive sejlet InPort i Genova efter bådene er kommet i mål, så fører 11th Hour denne serie så suverænt at de ikke behøver stille op, og Holcim ligger nummer 4 ud af de 5 – dette regnskab vil altså ingen indflydelse få, så mon ikke vi kan se Charlie Enright med besætning træde op på øverste podie og løfte pokalen som vinder af første udgave af The Ocean Race? Det vil være fuldt fortjent...

Ubeskrivelig hændelse
At det lige skulle være Guyot der vædrede 11th Hour Racing, er så ufattelig meget skæbnes ironi, da det netop var 11th Hour der hjalp Guyot tilbage i Ocean Race. Guyot lånte reserve masten fra 11th Hour, og kæmpede selv en brag kamp for at komme tilbage i The Ocean Race, efter at have været på værft i Kiel.

Båden nåede lige akurat at anløbe Aarhus, til store klapsalver fra de øvrige teams, inden starten gik på etapen fra Aarhus til Haag, og arrangørerne kunne ånde lettet op med, for en gang skyld, et fuldtalligt felt på fem både. Guyot havde tidligere kun gennemført 3 ud af de på det tidspunkt 6 afviklede etaper, og dem de havde gennemført var som sidste båd!

Teamet lå altså ubetinget sidst, og med en håbløs gammel båd der ikke kunne følge med, rejser spørgsmålet sig uundgåeligt - skulle de nogensinde have været med i det game?

Overall Leaderboard:
5 points = first; 4 points = second etc.
Note: Leg 3 and Leg 5 scored double points
 
1. 11th Hour Racing Team - 33 points (4+3+3+3+5+10+5)
2. Team Holcim - PRB - 31 points (5+5+5+4+8+4)
3. Team Malizia - 27 points (3+2+4+5+4+6+3)
4. Biotherm Racing - 19 points (2+4+2+2+3+2)
5. GUYOT environnement - Team Europe - 2 points (1+1+0+0+0+0+1)

* GUYOT penalized -1 point for exceeding the permitted number of sails

Hvis du ikke har set denne hjerteskærende video af episoden, får du den lige her igen. Det er ikke til at bære...!!! 

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *