fbpx

The Ocean Race: Sådan bliver de næste ti år

Inkluder i Newsletter: Ja

Anden udgave af The Ocean Race Europe – ikke en jorden rundt-sejlads, men en kortere Europaturné – skal sejles i august-september næste år. Starten er planlagt til Østersøen, og mål i Middelhavet. De præcise steder er ikke besluttet endnu. Imellem de to punkter kommer der op til fem stopovers. Hvis man vil have besøg af den sejlende karavane, er det nu man skal lægge billet ind: Der er åbnet for bud på stopovers.

"Der er mange interessenter", fortæller Richard Brisius, CEO i The Ocean Race, "og det endelige valg bliver offentliggjort i februar næste år."

Start i Østersøen
The Ocean Race Europe er tænkt som en opvarmning inden næste Ocean Race, som sejles 2027-27. Ved begge anledninger tænker man at holde fast i IMOCA-klassen, som var den eneste klasse der reelt sejlede rundt om jorden i 2022-23. Stopovers vil starte med bådenes ankomst torsdag eller fredag, og slutte med start på næste etape om søndagen. Der vil sættes en Race Village op, med blandt andet aktiviteter for børn og fokus på bæredygtighed – som vi så det i Aarhus tidligere i år.

Tiårs-cyklus
Arrangørerne har nu planlagt en tiårs-cyklus, som indeholder to gange Ocean Race (2026-27 og 2030-31) og to gange Ocean Race Europe (2025 og 2029). Den langsigtede strategi skal skabe en mere robust platform for værtsbyer og kommercielle partnere, og mulighed for bedre langtidsplanlægning.

Se video her:

Kort nyt

Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team

Kort nyt

#588: Ny udgave på vej på gaden - online fra i dag

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Branchenyt

OneSails udvider med ny forhandler i Vejle

Kort nyt

Skoleskibet Danmark stopper med at sejle 

Kort nyt

Sejlerne og en enstemmig jury bag Årets Havn 2023

Kort nyt

Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som...

Branchenyt

Ny webshop med 'godter' til båden

Udvalgte artikler *