fbpx

KDY Match Racing tilbage på verdenskortet - fra 0 til Grade 1 på ingen tid

Sidste weekend blev der sejlet KDY Women's Match Race - anden afd. på den nye Women's World Match Racing Tour, og lad os bare røbe med det samme - stævnet blev en stor succes. 12 hold tilmeldt, fra Australien, Frankrig, England, Sverige og Danmark samt flere internationale teams på venteliste blev starten skudt igang fredag - se kæmpe galleri under artiklen.

Toppen af verdensranglisten
Verdensranglistens nr. et Pauline Courtois, Frankrig meldte klar med fem VMer samt fransk mester i Open på CVet, og sammen med Wings Sailing fra Sverige, med Anna 'Ostling ved roret - et team der i øvrigt har mange års erfraing i DS37, udgjorde de toppen af fleeten. Fra Australien deltog Easy Tiger Racing med skipper Juliet Costanzo. Fra Danmark deltog tre hold - alle fra KDY, hvor højest rangerende på verdensranglisten, de erfarne Team Katnakken.dk med Skipper Lea Vogelius Richter, stillede til start med fire fra det oprindelige team, samt i Match Race to rookies der blev hentet ind.

Team Louise med skipper Louise Olesen gjorde efter mange års pause comeback. Trods tidligere DM titel havde Louise lagt sejlads på hylden, ja så genfandt hun et stærkt team og med intens træning fra forsommeren stillede til start, Team Louise var dog sikret plads på forhånd, efter teamet opnåede wildcard fra DM i Match Race to uger forinden.
 
Det nye rookie hold Those Seagulls med skipper Kristine Mauritzen, også nystartet MR-team fik samlet en besætning af rutinerede tidligere 49'er sejlere og har sejlet solidt siden foråret, både i Match Racing samt J70. Teamet vandt senest Grundig Cup i Norge i sommer.


Vind i Øresund
Weekenden lovede meget svag vind, trods det blev det til tre dage med det vi ynder at kalde 'Champagne sailing', 4-8 m/s og tætte sejladser. Lea Vogelius endte som nr. to efter verdensmester Pauline Courtois med solide 10-1 efter de indledende round robin, hvor alle har sejlet mod alle. Søndagen bød på semifinaler, finaler og Kings Castle sejladser, en disciplin, der åbnede alt op i resultaterne mellem nr. 5 og 12, - nr. 12 sejler mod nr. 11, vinder nr. 12 sejler man mod nr. 10 og på den måde er der masse og sejle om for alle teams.

Semifinalerne var tætte, der var skiftende føringer og efter 1-1 mellem Anna 'Ostling og Lea Vogelius trak svenskerne det længste strå med under en halv meter, og tog dermed finalepladsen. Det lover godt for fremtiden for dansk Match Racing der er på vej tilbage helt i top, samt flere hold der bider skeer med de bedste. Weekenden blev en stor succes, fredag aften blev der budt på skipper middag afholdt af KDY, hvor der blev spillet live musik og danset med umpires, sejlerne imellem og de frivillige forud for lørdag og søndagenes sejladser.

Øverste hylde
Onsdag modtog stævneleder Bjarne Patuel Nielsen, KDY anerkendelsen og resultatet fra World Sailing, der opgraderede stævnet til Grade 1 niveau. Ikke siden 2006 har der været sejlet et så højt niveau i Danmark, ikke siden 2013 har der været afviklet et rent Women's Match Racing i Danmark. Det var fra 0 til Grade 1 på et halvt år.


- Stævneleder Bjarne Patuel Nielsen udtaler, "med fokus på glade sejlere, nyrenoverede både og stærke frivillige kompetencer var målet klart. Danmark og KDY er tilbage på verdens øjne i Match Racing, hvilket blev anerkendt af World Sailing. Det har tillige været et kæmpe boost for tour'en, Women's World Match Racing Tour, der virkelig har fået en god start med anerkendelse og roser, der fortsat vælter ind fra hele verden" - og fortsætter "med skarp fokus på de knappe ressourcer der var til rådighed ved denne genstart og støtte fra Sponsorerne ViaBiler, SafeTRX der donerede seks stk. af SafeTRX Active Watch's med indbyggede Distress Alert kendt fra fx VHF som havde verdenspræmiere denne weekend, Skipperi.dk for og stille både til rådighed med ultra økonomiske motorer og Aspen Alkylat benzin der er 99% renere end alm. benzin fri for ethanol, aromater og benzene er blot nogle af de tiltag for regattaen"

Verdens mest bæredygtige regatta 2022
Med hele 17 tiltag omhandlende bæredygtighed, der startede en måned før stævnet med rensning af havbunden i Skovshoved havn, verdensnyheden fra SafeTRX Active Watch, der forener sport og tracking med sikkerhed til søs
- ja så var der endnu en verdensnyhed - 100% bio baserede medaljer støbt af søgræs og tang fra Øresund, danske designer Mathias Falkenstr'om - bl.a kendt fra DR1 programmet DK's næste klassiker -  var en stor støtte i formlen til og få disse materialer samlet til et hårdt materiale, der kunne støbes om til medaljerne. Det har været højeste prioritet fra første tanke, at stævnet skal gå så langt som naturen, tiderne og teknikken mulig for og skabe verdens mest bæredygtige regatta.
 
Sailors Of the Sea samt World Sailing følger disse tiltag, der udfærdiges en rapport når sidste step, rensning af havbunden igen efter regattaen, hvorved alle tiltag offentliggøres og forhåbentlig kan inspirere andre til og værne om havet, hvor alle sejlere har vores sport i.
 
Kongelig Dansk Yachtklub og stævneleder Bjarne Patuel Nielsen vil gerne takke alle frivillige, der deltog og var med til, at få skabt et stævne af stor international karakter, der her givet genlyd i hele verden. 
- vi ses igen i 2023

wmrt kdy 2
Åbnings ceremoni ved KDY’s Women’s Match Race Grade 1 - a part of Women’a World Match Racing Tour 2022. Til at byde velkommen var: Stævneleder Bjarne Patuel Nielsen KDY, CEO WMRT James Pleasance,  Næstformand i KDY Anne Sofie Munk-Hansen samt klubbens direktør Anders Myralf. Foto - også dem i arkivet: August Dahl, KDY

 
Kort nyt

Monsterbølge rammer krydstogtskib - passager omkommet 

Kort nyt

Garmin Round Denmark Race: Mega interesse for 'The Guide'

Kort nyt

Sejlsport fra 'All over the world' - se video

Kort nyt

Ny bådbrand midt i København: Sort røg væltede ud

Kapsejlads

Distance: Deltag i gratis online seminar

Kort nyt

Nødblus udløste stor eftersøgning

Havne

300 'havnerødder' samlet i Vingsted

America's Cup

Efter 'big crash': American Magic tilbage på vandet - se video

Udvalgte artikler *


Produktnyt